Goana după „masa de sărbători”. Câtă mâncare aruncă un român

Sute de români iau cu asalt marile magazine cuprinşi de febra cumpărăturilor. Cadourile şi mâncarea rămân pretextul invaziei în supermarketuri, chiar şi într-un an în care bugetul mediu de cheltuieli pentru Sărbători al unei familii de români este de 1.052 de lei, comparativ cu 1.523 de lei, în 2009 , potrivit unui studiu Mednet, informează Gândul.

34 afișări
Imaginea articolului Goana după „masa de sărbători”. Câtă mâncare aruncă un român

Goana după „masa de sărbători”. Câtă mâncare aruncă un român (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Reducerea bugetului destinat alimentelor pentru Crăciun şi Revelion se va face prin renunţarea totală la anumite produse cum ar fi băuturile alcoolice - 34,2% nu vor mai cumpăra deloc -, achiziţionarea într-o cantitate mai mică de băuturi răcoritoare, carne, băuturi alcoolice, legume/fructe şi produse tradiţionale", spun reprezentanţii Mednet.

În ciuda sondajelor însă, coşul românilor se umple vertiginos, în special cu mâncare. Deşi nu există studii care să monitorizeze risipa de alimente în România, din datele unui serviciu de salubritate, lunar se strâng, într-un singur sector 5000 de tone de mâncare aruncată. Motivul? Achiziţiile în exces, calcularea greşită a porţiilor şi obsesia legată de termenele de valabilitate sunt câteva dintre cauzele care îi fac pe români să arunce cel puţin 400 de grame de mâncare zilnic, potrivit datelor Gândul.

Citeşte mai multe despre câtă mâncare aruncă un român pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici