Gorghiu: Îi cerem premierului să sesizeze Corpul de control cu privire la dezinfectanţii din spitale

PNL îi cere premierului Dacian Cioloş să sesizeze Corpul de control cu privire la dezinfectanţii distribuiţi în spitale, care nu îndeplinesc concentraţiile prevăzute de lege, a declarat, luni, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

946 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Îi cerem premierului să sesizeze Corpul de control cu privire la dezinfectanţii din spitale

Gorghiu: Îi cerem premierului să sesizeze Corpul de control cu privire la dezinfectanţii din spitale (Imagine Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

''Am luat decizia să îi cerem primului-ministru să sesizeze Corpul de Control pe noua nenorocire pe care o anticipăm, legată de dezinfectanţii atribuţi în spitale, care nu îndeplinesc normele de concentraţie prevăzute de lege. Este un lucru pe care îl cerem de urgenţă'', a afirmat Gorghiu.

Ea a subliniat că Guvernul ar trebui să facă demersuri rapide.

''Îi solicităm să facă demersuri rapide pentru că, dacă mai vedem că mor oameni în România din pricina faptului că nu sunt respectate nişte legi, că nişte firme se vor dovedi a fi companii care nu corespund şi dau produse care nu corespund solictărilor şi normelor legale, va fi un moment clar, de o gravitate de nemaiîntâlnită'', a mai spus Alina Gorghiu.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora autorităţile din România nu verifică dezinfectanţii care se folosesc în spitale, existând suspiciuni că aceştia nu ar fi conformi cu standardele declarate. Ministerul Sănătăţii urmează să lanseze un program naţional privind infecţiile nosocomiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici