Gorj: 1.000 de panouri au fost montate la parcul fotovoltaic de la Spitalul TBC din Dobriţa

Au fost montate cele 1.000 de panouri la parcul fotovoltaic de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa, judeţul Gorj, anunţă, luni, reprezentanţii Consiliului Judeţean.

65 afișări
Imaginea articolului Gorj: 1.000 de panouri au fost montate la parcul fotovoltaic de la Spitalul TBC din Dobriţa

Sursa foto: Facebook / Cosmin Mihai Popescu

Proiectul este finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, Componenta C5 - Valul Renovării, Axa 2 - Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă energetică în clădiri publice, Operaţiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor publice.

Bugetul total al proiectului este de 30.918.606,85 lei, din care 27.883.673,24 lei sunt finanţare asigurată din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi fonduri naţionale, iar 3.034.933,61 lei reprezintă contribuţia proprie a Judeţului Gorj.

Proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu” vizează implementarea măsurilor de creştere a eficienţei energetice a clădirilor unităţii sanitare publice.

Până la această dată, a fost construită infrastructura parcului fotovoltaic cu capacitatea de 0,5 MW şi au fost montate 1000 de panouri fotovoltaice cu puterea de 500 W; a fost înlocuită parţial tâmplăria exterioară existentă din PVC, cu tâmplărie termoizolantă din aluminiu, pe Corpul C4 şi a fost realizată termoizolarea pereţilor exteriori prin placarea componentelor opace ale faţadelor cu vată minerală bazaltică, pe Corpul C4 – sectoarele 2, 3 şi 4.

Perioada de implementare a proiectului este de la data de 23 iunie 2022 până la data de 23 februarie 2025.

„Acest proiect demonstrează angajamentul nostru pentru un viitor durabil şi sănătos pentru comunitatea noastră. Continuăm să lucrăm pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică şi pentru a asigura servicii medicale de înaltă calitate pentru toţi cetăţenii”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici