Grădiniţa online, un chin şi pentru copii şi pentru părinţi

  • Toţi elevii şi preşcolarii din România învaţă exclusiv online
  • Georgiana, părinte: Grădiniţa online e o provocare pentru copilul meu
  • Ruxandra Manea: Online-ul îi va afecta mai ales pe preşcolari
755 afișări
Imaginea articolului Grădiniţa online, un chin şi pentru copii şi pentru părinţi

Grădiniţa online, un chin şi pentru copii şi pentru părinţi

Georgiana este prinsă între dorinţa de a-şi păstra copilul în siguranţă şi greutăţile orelor online. Are un băiat, pe nume Tomiţă, de trei ani şi jumătate şi spune că grădiniţa online este doar o realitate fictivă pentru el. Nu reuşeşte să îl menţină atent şi preferă să facă activităţi propuse de educatoare, în afara orarului, pentru a suplini lipsa de interacţiune.

Georgiana, părinte: Este o provocare să facem grădiniţă online, mai ales pentru că el nu prea participă la aceste ore. Este reticent să răspundă la întrebări, nu are răbdare să interacţioneze cu copiii în mediul online. Are nevoie de socializare, are nevoie de persoane noi cu care să îşi petreacă timpul, are nevoie să iasă afară şi să se joace şi cu altcineva în afară de mama şi tata.

Ruxandra Manea, antreprenor în educaţie şi fondatoarea grădiniţei Educarium, spune că şi-ar fi dorit ca măcar preşcolarii să fie scutiţi de orele online. Îţi spune că grădiniţa online este ca şi cum nu ar exista pentru cei mici.

Ruxandra Manea: Activitatea online nu există, este greu să stea concentraţi. Cea mai importantă componentă a activităţii educaţionale pentru ei este partea de socializare, ceea ce în online pentru ei este foarte greu de realizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici