Grapini: Românii cunosc mai puţin de 40% din frumuseţile ţării

Românii cunosc mai puţin de 40% din atracţiile ţării şi sunt foarte multe locuri turistice amenajate în ultimii ani despre care nu se ştie prea multe, a declarat luni ministrul pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, la târgul de turism World Travel Market de la Londra.

216 afișări
Imaginea articolului Grapini: Românii cunosc mai puţin de 40% din frumuseţile ţării

Grapini: Românii cunosc mai puţin de 40% din frumuseţile ţării (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

"Ardealul este zona cea mai promovată, datorită prinţului Charles. Problema mea este să se promoveze şi celelalte zone. Dorinţa mea este ca şi celelalte zone, extraordinar de frumoase, cum este Maramureşul, cum este Bucovina, Delta Dunării", a afirmat Grapini.

Ea a spus că constatat "cu mare dezamăgire" că românii nu cunosc totuşi locurile care s-au creat şi s-au dezvoltat pentru petrecerea timpului liber şi a vacanţelor.

"Sunt foarte multe locuri. Nu ştiu câtă lume ştie de Băile Figa (judeţul Bistriţa-Năsăud), unde există şi tratatment, şi nămol, nu ştiu cine ştie de aquapark-ul din Satu Mare, deschis anul acesta. Nu ştiu câţi au vizitat în ultima perioadă Tuşnadul, cu obiective turistice extraordinar de importante. Dacă am face un chestionar, nu ştiu câţi ar şti de Lacul cu Muşchi, cu o floră şi faună unică nu doar în România, unde mergi ca pe elastic pe suprafaţa apei. Nu ştiu câţi au mai fost în ultima perioadă la Colibiţa, să vadă cât de frumos este acolo", a afirmat ministrul.

Ea a estimat că, în medie, românii cunosc mai puţin de 40% din locurile frumoase din România.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici