Grigore Petrenco, care ar controla mişcarea Antifa, implicat într-un accident rutier la Iaşi

Grigore Petrenco, fost membru PCRM din Republica Moldova şi despre care se crede că ar controla mişcarea extremistă Antifa, suspectată de pregătirea unor violenţe după alegerile parlamentare de duminică, a fost implicat într-un accident rutier în judeţul Iaşi, el fiind transportat la spital.

437 afișări
Imaginea articolului Grigore Petrenco, care ar controla mişcarea Antifa, implicat într-un accident rutier la Iaşi

Grigore Petrenco, care ar controla mişcarea Antifa, implicat într-un accident rutier la Iaşi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Anca Vîjiac, accidentul a avut loc pe DN 28, în judeţul Iaşi, după ce Grigore Petrenco a pierdut controlul volanului, iar maşina în care acesta se afla, alături de alte trei persoane, a intrat într-un cap de pod, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteorologice.

”Şoferul unui autoturism care se deplasa de la Huşi la Iaşi pe DN 28, în afara localităţii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers pe fondul neadaptării vitezi la condiţiile meteo, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. A intrat cu autoturismul într-un cap de pod, iar în urma accidentului, cele patru persoane au fost transportate la spital”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Anca Vîjiac.

În maşină condusă de Petrenco se aflau şi mama, şi soţia acestuia.

În urma accidentului, Grigore Petrenco a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie, ulterior fiind transferat la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

”A fost internat la noi, i s-a făcut o tomografie, avea o leziune minoră în zona occipitală şi a fost trimis la Spitalul «Sfântul Spiridon» pentru investigaţii suplimentare“, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Marius Dabija, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

Petrenco a plecat din Republica Moldova în timpul percheziţiilor făcute de autorităţi în cazul mişcării extremiste Antifa, ai cărei membri sunt suspectaţi de pregătirea unor violenţe după alegerile parlamentare de duminică.

Autorităţile din Republica Moldova au reţinut cinci presupuşi membri ai mişcării Antifa, suspectaţi de pregătirea unor violenţe după alegerile parlamentare de duminică, anunţa joi procurorul Viorel Morari şi şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc.

 

Printre suspecţi se numără tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, din Chişinău, Ialoveni, Bălţi şi Soroca. Una dintre persoanele racolate de gruprea Antifa este militar în termen, care avea acces la diferite arme şi muniţii, relatează presa moldovenească.

Autorităţile au prezentat interceptările convorbirilor membrilor grupării, precizând că urmează să facă publice şi imagini video şi foto de la reţinerile care au avut loc în cadrul percheziţiilor. Potrivit lor, din aceste interceptări se înţelege că activiştii cumpărau şi stocau armament pentru acţiunile pe care le pregăteau.

Unele înregistrări demonstrează că ar exista o legătură între activişti şi Grigore Petrenco, fost membru PCRM.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciile activiştilor, au fost confiscate explozibil şi dispozitive explozive cu detonare de la distanţă, pistoale automate şi cu amortizor, muniţii, grenade şi aruncătoare de grenade, trotil şi detonatoare, precum şi cocteiluri Molotov. Totodată, au fost descoperite planuri generale ale unor instituţii de importanţă strategică, precum Comisia Electorală Centrală sau Teleradio-Moldova.

Forţele de securitate spuneau că au mai fost descoperite la locuinţele presupuşilor activişti ai Antifa sume mari de bani, inclusiv ruble ruseşti şi ştampile ale unor bănci din Rusia.

Organizaţia Antifa Rezist este o mişcare antifascistă creată recent în Republica Moldova şi neînregistrată oficial. Din ea ar face parte mai mulţi foşti membri ai PCRM şi ar fi controlată de Grigore Petrenco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici