Gripa porcină: Alte două cazuri au fost confirmate în Sălaj

Alte două cazuri de gripă nouă au fost confirmate, vineri, în Sălaj, fiind vorba despre mama şi sora tânărului de 19 ani în cazul căruia Institutul Cantacuzino a confirmat, joi, infectarea cu visusul AH1N1.

96 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină: Alte două cazuri au fost confirmate în Sălaj

Gripa porcină: Alte două cazuri au fost confirmate în Sălaj (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am confirmat acum alte două noi cazuri de gripă A/H1N1, la mama şi sora tânărului de 19 ani, care a fost cazul numărul unu cu acest diagnostic în Sălaj. La aceste două cazuri, diagnosticul nu a fost pus de Institutul Cantacuzino, ci în urma examinării clinico-epidemiologice (a simptomelor - n.r.), iar cele două paciente prezinte forme uşoare, fără să fie necesară internarea lor la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Sanda Stanca.

Potrivit sursei citate, întrucât este vorba de persoane din aceeaşi familie, care prezintă simptomele specifice, diagnosticul poate fi pus pe baza examinării clinice şi epidemiologice, fără a mai trimite probe spre analiză la Institutul Naţional Cantacuzino.

Directorul DSP Sălaj a spus că pacientele sunt tratate la domiciliu, prin administrarea de medicamente antivirale, starea lor fiind bună.

Cel de-al patrulea membru al familiei, tatăl, rămâne monitorizat clinic, dar nu se află în Zalău, ci la ţară.

"Bărbatul nu a fost în oraş nici în perioada în care fiul său era suspect de gripa AH1N1, ci la ţară, unde a fost monitorizat clinic. Dat fiind că soţia şi fiica au fost diagnosticate cu gripă, s-a luat legătura cu el şi i s-a transmis să nu se întoarcă acasă, ci să rămână acolo în continuare, sub monitorizare clinică", a spus Sanda Stanca.

În Sălaj, primul caz de gripă AH1N1 a fost confirmat, joi, de Institutul Cantacuzino, la un tânăr de 19 ani din Zalău, elev la o şcoală postliceală din Cluj Napoca. Tânărul a fost izolat la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj încă din 8 noiembrie, când a fost internat cu suspiciune de gripă.

Tânărul a rămas internat în spital în perioada 8 - 14 noiembrie, timp în care a urmat tratament specific, iar când diagnosticul de gripă AH1N1 a fost confirmat la Bucureşti el era deja sănătos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici