Grupare de infractori care recruta tinere pentru prostituţie în România şi Germania, destructurată

Mai multe persoane care administrau locuinţe în Iaşi, acuzate că recrutau tinere pentru prostituţie, apoi le puneau la dispoziţie imobile şi le promovau pe site-uri de profil, iar pe unele dintre fete chiar le obligau să se prostitueze în ţară şi în Germania, au fost arestate preventiv.

226 afișări
Imaginea articolului Grupare de infractori care recruta tinere pentru prostituţie în România şi Germania, destructurată

Grupare de infractori care recruta tinere pentru prostituţie în România şi Germania, destructurată

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT Bacău, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, în formă continuată şi proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – octombrie 2020, aceste persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii de foloase materiale din administrarea unor stabilimente, situate în municipiul Iaşi, dedicate practicării prostituţiei.

„Astfel, atât în perioada menţionată, cât şi în intervalele iunie 2021 – noiembrie 2022, respectiv decembrie 2022 – 21 mai 2024, acestea ar fi recrutat persoane interesate să practice prostituţia şi le-ar fi înlesnit activităţile prin punerea la dispoziţie a două imobile, promovarea prin intermediul site-urilor de profil şi organizarea logistică a stabilimentelor. Veniturile obţinute din activitatea infracţională ar fi fost colectate şi însuşite de membrii grupului infracţional”, transmite, miercuri, Poliţia Bacău, într-un comunicat de presă.

Din probele administrate, în perioada 2019 –2020, una dintre persoanele cercetate, la diferite intervale de timp şi baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi transportat, adăpostit şi exploatat, atât pe teritoriul României, cât şi al Germaniei, o tânără majoră, pe care ar fi obligat-o la practicarea prostituţiei, în folosul său material.

În încercarea de a ieşi de sub tutela persoanei în cauză, victima ar fi fost indusă în eroare de către o altă persoană cercetată, care ar fi transportat-o, adăpostit-o şi obligat-o să practice prostituţia în municipiul Iaşi.

În cursul zilei de marţi au fost puse în aplicare, în judeţele Bacău, Iaşi şi Neamţ, 6 mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite şi ridicate mai multe arme albe, un pistol cu gaze, înscrisuri, sume de bani, precum şi alte mijloace de probă.

Totodată, într-unul dintre imobilele percheziţionate au fost descoperite un salon de masaj erotic şi un studio de videochat care ar fi funcţionat concomitent.

Procurorii DIICOT Bacău au dispus reţinerea a 4 persoane şi măsura controlului judiciar faţă de o alta, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, în formă continuată şi proxenetism. A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor reţinute, pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici