Grupare specializată în licitaţii false pe internet, depistată de poliţiştii piteşteni

Poliţiştii piteşteni au depistat o grupare din care făceau parte 15 persoane, specializată în licitaţii frauduloase pe internet, care au reuşit să înşele mai mulţi cetăţeni din Statele Unite ale Americii, Europa şi Australia, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.

22 afișări

Potrivit sursei citate, 15 persoane sunt acuzate că au vândut fictiv bunuri în valoare de peste 100.000 de euro mai multor cetăţeni din SUA, Europa şi Australia, sumele de bani provenite din infracţiuni fiind încasate din România.

Poliţiştii au descins, marţi, la cinci adrese din municipiile Piteşti şi Bucureşti, în urma cărora au identificat şi ridicat trei unităţi centrale de calculator, patru laptop-uri, şase hard-disk-uri, 95 de CD-uri şi DVD-uri, trei memory-stick-uri, 15 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, mai multe modemuri de conectare la Internet, documente bancare de încasare a banilor şi 35.000 de lei.

În timpul descinderilor efectuate la locuinţele membrilor reţelei, poliţiştii au constatat faptul că o parte din sistemele informatice erau conectate la internet, unii dintre membrii grupării fiind surprinşi chiar în momentul în care efectuau licitaţii frauduloase pe internet.

Poliţiştii au mai identificat şi au ridicat pentru cercetări două autoturisme de lux, evaluate la peste 50.000 de euro, care au fost achiziţionate cu sume de bani provenite din infracţiuni.

În urma administrării probelor, procurorul DIICOT a propus Tribunalului Argeş arestarea preventivă a patru membri a grupării, instanţa dispunând arestarea acestora pe o perioadă de 25 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici