Guvernul a aprobat OUG privind majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022

  • Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei pentru copii din 2022 şi indexarea acesteia cu inflaţia începând din 2023, a anunţat premierul Florin Cîţu.
  • Creşterea alocaţiilor pentru copii care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 iulie 2021, potrivit calendarului agreat de Guvernul Orban.
  • Alocaţiile ar urma să crească de la 214 lei în prezent la 242 de lei pentru copiii cu vârste între 2 ani şi 18 ani şi de la 427 de lei în prezent la 486 de lei pentru copiii cu vârste de până la 2 ani sau copii cu handicap.
3284 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat OUG privind majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022

Guvernul a aprobat OUG privind majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022

„Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea anuală a acesteia cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023”, a declarat premierul Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Astfel, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii începând cu luna ianuarie 2022 va fi de 486 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani sau de până la trei ani în cazul celor cu handicap.

Alocaţia va fi de 243 lei pentru copiii cu vârste de 2-18 ani sau pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale.

De asemenea, alocaţia va fi de 486 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, în cazul copiilor cu handicap/.care au cu handicap.

„Alocaţiile se cumuleaza cu indemnizaţia lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie”, a mai anunţat Cîţu.

CITEŞTE ŞI: Drumul către majorarea alocaţiilor. Cîţu anunţă o ordonanţă de urgenţă, PSD spune că va sesiza CCR

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici