Guvernul a asigurat FMI că pensiile nu vor creşte nici în 2011 şi va elimina al 13-lea salariu

Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI să menţină îngheţate pensiile, să elimine al 13-lea salariu, primele de vacanţă şi subvenţiile la încălzire, precum şi să revizuiască sistemul de asistenţă şi Codul Muncii, conform scrisorii de intenţie la acordul stand-by obţinută de MEDIAFAX

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul a asigurat FMI că pensiile nu vor creşte nici în 2011 şi va elimina al 13-lea salariu

Guvernul a asigurat FMI că pensiile nu vor creşte nici în 2011 şi va elimina al 13-lea salariu (Imagine: Mediafax Foto)

Executivul estimează că va obţine astfel un plus de venituri de minimum 0,2% din PIB.

Guvernul arată că dispoziţiile privind indexarea pensiilor vor fi aplicate din 2012, după îngheţarea pensiilor în 2011.

"Aprobarea Parlamentului pentru un buget pe 2011 construit în aceşti parametri va reprezenta un angajament pentru jumătatea lunii decembrie 2010", se arată în document.

Executivul s-a angajat totodată în faţa FMI că nivelul de contribuţie la sistemul de pensii private va creşte, în 2011, de la 2,5% la 3%, până la sfârşitul acestui an, precum şi că va revizui Codul Muncii şi alte legi privind piaţa muncii, inclusiv pentru a "îmbunătăţi" cadrul de negociere a salariilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici