Guvernul a decis ca funcţia de şef al IGPR să fie asimilată cu rangul de secretar de stat

Funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) va fi asimilată cu rangul de secretar de stat, a decis Guvernul, cu argumentul că astfel vor creşte rolul şi implicarea şefului IGPR în adoptarea deciziilor strategice şi va fi asigurat un nivel de reprezentare adecvat.

154 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis ca funcţia de şef al IGPR să fie asimilată cu rangul de secretar de stat

Guvernul a decis ca funcţia de şef al IGPR să fie asimilată cu rangul de secretar de stat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Decizia a fost adoptată prin proiect de lege.

Guvernul motivează că, pentru asigurarea unei cooperări operative directe a Poliţiei Române, prin inspectorul general, este necesară acordarea unui nivel de reprezentare adecvat partenerilor interni şi internaţionali şi prezintă, ca exemplu, relaţiile de colaborare ce trebuie dezvoltate pe plan intern cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, prim-adjunctul directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, şeful Departamentului pentru Luptă Antifraudă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Inspectoratul General al Poliţiei Române va fi astfel condus de un inspector general numit în continuare prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului de Interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor, dar va avea rangul de secretar de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici