Guvernul a discutat normele pentru câinii fără stăpân, dar a decis ca dezbaterea să continue

Proiectul normelor metodologice de gestionare a problemei câinilor fără stăpân a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, dar membrii Executivului au amânat aprobarea documentului şi au decis să fie continuate discuţiile pe această temă până săptămâna viitoare, pentru îmbunătăţiri.

223 afișări
Imaginea articolului Guvernul a discutat normele pentru câinii fără stăpân, dar a decis ca dezbaterea să continue

Guvernul a discutat normele pentru câinii fără stăpân, dar a decis ca dezbaterea să continue (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Proiectul a intrat în şedinţa de guvern şi a fost discutat, dar s-a luat decizia ca discuţiile să mai continue, până săptămâna viitoare, pentru îmbunătăţirea prevederilor", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Proiectul de norme, prezentat la jumătatea lunii noiembrie, prevede că acei câini nou-născuţi cu proprietar vor fi identificaţi în termen de maxim 30 zile de la fătare şi, în orice caz, înainte de vânzarea sau scoaterea în spaţii publice a acestora, iar câinii adulţi cu proprietar - în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a normelor, dar nu mai târziu de 1 martie 2014, în timp ce câinii proveniţi din adăposturile publice trebuie identificaţi în momentul adopţiei, dar în orice caz înainte de a părăsi adapostul.

Câinii neidentificaţi şi neînregistraţi după data de 1 martie 2014 sunt consideraţi câini fără stapân şi sunt trataţi conform procedurilor legale, mai prevede proiectul de norme.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici