Guvernul a găsit surse de venit la Buget: jocurile de noroc vor fi supra-impozitate

Introducerea de noi taxe este aşteptată pentru începutul anului viitor.

3158 afișări
Imaginea articolului Guvernul a găsit surse de venit la Buget: jocurile de noroc vor fi supra-impozitate

Guvernul a găsit surse de venit la Buget: jocurile de noroc vor fi supra-impozitate

Surse din Coaliţia de guvernare au declarat pentru Europa Liberă că s-a ajuns la un acord pentru impozitarea cu 40% a câştigurilor din jocurile de noroc, o schimbare a taxării în zona profesiilor liberale şi o limitare a domeniilor pentru IMM-uri. De la 1 iulie va creşte acciza la ţigări.

Modificarea Codului Fiscal, care se va aplica de la 1 ianuarie 2023, va cuprinde şi un impozit nou aplicat pentru câştigurile din jocurile de noroc, au precizat surse participante la discuţiile din Coaliţia de guvernare.

În prezent, câştigurile sunt impozitate cu 1% până la o valoare de 66.750 de lei, cu 16% până la 445.000 de lei şi cu 25% peste această sumă, scrie playresponsibliy.ro.

Propunerea privind majorarea impozitelor în zona jocurilor de noroc ar fi venit din zona PNL, iar PSD a fost de acord cu propunerea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici