Guvernul a majorat cu 15 lei, la 150 lei, ajutorul acordat veteranilor pentru chirie şi întreţinere

Cuantumul ajutorului anual acordat veteranilor, văduvelor şi accidentaţilor de război, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice sau energiei termice pentru nevoi casnice, a fost majorat de la 135 lei la 150 lei, conform unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern.

55 afișări
Imaginea articolului Guvernul a majorat cu 15 lei, la 150 lei, ajutorul acordat veteranilor pentru chirie şi întreţinere

Guvernul a majorat cu 15 lei, la 150 lei, ajutorul acordat veteranilor pentru chirie şi întreţinere (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a precizat că aproximativ 61.900 de veterani şi văduve ale veteranilor de război, respectiv accidentaţi de război vor primi un ajutor financiar în sumă de 150 lei fiecare pentru acoperirea unei părţi din chirie sau a unei părţi din cheltuielile cu plata energiei electrice şi termice.

Pentru plata acestui ajutor financiar în 2010 sunt alocaţi 9.286.800 de lei, fonduri prevăzute în bugetele ministerelor Muncii, Apărării, Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii.

Ajutorul este acordat anual, în baza Legii 44/1994 privind veteranii de război.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici