Guvernul asigură că România îşi poate asigura aproximativ un sfert din producţia de petrol

În momentul de faţă, România îşi poate asigura aproximativ un sfert din producţia de petrol, astfel că la fiecare tonă produsă în ţară sunt necesare alte peste 3 importate, a declarat luni premierul Nicolae Ciucă.

448 afișări
Imaginea articolului Guvernul asigură că România îşi poate asigura aproximativ un sfert din producţia de petrol

Guvernul asigură că România îşi poate asigura aproximativ un sfert din producţia de petrol

Întrebat dacă s-a identificat vreo soluţie astfel încât companiile private să fie obligate să aplice compensarea preţului la carburanţi de vineri, decisă de coaliţie, premierul Nicolae Ciucă a spus: „Sincer nu am intrat în acest detaliu, dar vom analiza şi vom veni cu un răspuns în acest sens. Măsura se va concretiza într-o ordonanţă de urgenţă, ca atare ea va trebui să fie aplicată. (...) Mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară businessul. În acest moment, reglementarea este la nivelul Guvernului şi ea va cuprinde întreg spectrul, sincer nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private”.

Premierul a spus că suma pentru compensarea preţului a fost stabilită în coaliţie.

„În momentul în care am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliţie şi a fost agreată de toţi membrii coaliţiei. De asemenea, a fost discutată şi soluţia ţinând cont de faptul că trebuie să fim cât se poate de realişti şi să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Personal, aş fi vrut să fi putut să asigurăm o compensare mai mare, dar în momentul acesta aceasta este realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului”, a afirmat Ciucă.

El spune că decizia a fost luată şi pentru ca România să nu ajungă în situaţia în care să fie restricţionată cantitatea de carburant vândută la pompă.

,În momentul de faţă, România îşi poate asigura aproximativ un sfert din producţia proprie de petrol. La o tonă de petrol naţional trebuie să importăm 3 şi ceva tone de petrol sau produse petroliere”, a precizat şeful Guvernului.

El a mai adăugat că, dacă la nivelul marilor puteri, la nivelul G7, s-a discutat despre plafonarea preţului, „atunci va trebui să vedem care sunt măsurile care se iau la nivelul acela şi vom proceda în consecinţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici