Guvernul dă 800.000 lei pentru dispensarul şi căminul cultural din satul natal al lui Boc

Guvernul a alocat satului Răchiţele, locul de naştere al premierului Boc, fonduri de 800.000 lei, plus încă 500.000 lei pentru investiţii în Arad, condus de primarul Gheorghe Falcă (PDL), şi un milion lei pentru oraşul Voluntari, condus de Florentin Pandele, susţinător al grupului independenţilor.

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul dă 800.000 lei pentru dispensarul şi căminul cultural din satul natal al lui Boc

Guvernul dă 800.000 lei pentru dispensarul şi căminul cultural din satul natal al lui Boc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Banii au fost alocaţi printr-o hotărâre de guvern care a distribuit fonduri totale de 68,3 milioane lei către mai multe primării.

Printre cele mai mari sume alocate de Executiv au fost cele destinate comunei Răchiţele (comuna Mărgău, judeţul Cluj), care a primit 450.000 lei pentru reabilitarea dispensarului medical şi încă 350.000 lei pentru lucrări de reparaţii la căminul cultural.

Alte 500.000 lei au fost alocate de Guvern pentru amenajarea ştrandului termal "Neptun" din municipiul Arad, condus de către democrat-liberalul Gheorghe Falcă, iar un milion de lei au fost transferate oraşului Voluntari, condus de Florentin Pandele, susţinător al grupului parlamentarilor independenţi.

O altă sumă importantă, de două milioane lei, a fost alocată pentru proiectul privind întreţinerea periodică a sistemului rutier-covor asfaltic în municipiul Cluj-Napoca.

Fondurile alocate acestor primării sunt printre cele mai mari acordate de Guvern prin respectiva hotărâre, majoritatea unităţilor administrative primind sume cuprinse între 3-4.000 lei (primării ale PSD şi PNL) şi până la 400.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici