Guvernul formează un grup de lucru pentru reducerea consumului dăunător de alcool, după datele OMS

Guvernul a decis formarea unui grup de lucru pentru reducerea consumului dăunător de alcool, după ce a constatat, din datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că România se situează cu 32% peste media regiunii europene în ceea ce priveşte consumul total de alcool.

112 afișări
Imaginea articolului Guvernul formează un grup de lucru pentru reducerea consumului dăunător de alcool, după datele OMS

Guvernul formează un grup de lucru pentru reducerea consumului dăunător de alcool, după datele OMS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul, înfiinţat sub forma unui consiliu naţional, va coordona politicile şi acţiunile de reducere a consumului dăunător de alcool, prin elaborarea unui plan de acţiuni pe termen mediu şi lung, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

Consiliul va fi condus de un reprezentat al Ministerului Sănătăţii, cu rang de secretar de stat, şi va fi format din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, Ministerului Educaţiei, Ministerului Agriculturii, Ministerului Muncii, Institutului Naţional de Statistică şi Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Comitetul consultativ al acestei structuri va fi constituit din reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai societăţii civile cu activitate relevantă în ceea ce priveşte controlul consumului dăunător de alcool, precum şi din reprezentanţi ai sectorului economic.

Guvernul arată că, în prezent, în majoritatea statelor membre UE există structuri naţionale care planifică politicile legate de consumul de alcool.

Potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind consumul total de alcool, România se situează cu 32% peste media regiunii europene.

În România, mortalitatea atribuită consumului dăunător de alcool la populaţia adultă (20-64 de ani) este de trei ori mai mare decât media statelor dezvoltate din UE, principalele cauze fiind accidentele, bolile cardiovasculare şi ciroza hepatică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici