Guvernul va concedia 100 angajaţi ai Romaero, din luna iunie

Guvernul va concedia 100 de angajaţi ai companiei de reparaţii şi întreţinere a aeronavelor Romaero Bucureşti (RORX), începând cu luna iunie, invocând scăderea numărului de contracte existente la circa 50% din valorile contractate iniţial şi reducerea semnificativă a comenzilor noi, pe fondul crizei.

63 afișări
Imaginea articolului Guvernul va concedia 100 angajaţi ai Romaero, din luna iunie

Guvernul va concedia 100 angajaţi ai Romaero, din luna iunie

Angajaţii concediaţi vor primi plăţi compensatorii, estimate la un total de un milion lei în 2010, 1,6 milioane lei în 2011 şi 273.000 lei în 2012, conform unei ordonanţe de urgenţă pregătită de Guvern.

"Romaero s-a confruntat cu efectele negative ale crizei încă din primul trimestru 2009, iar în noul context mondial clienţii cu cea mai mare pondere în portofoliul de comenzi al companiei au adoptat politici de reducere drastică a comenzilor ori de încheiere a contractelor aflate în derulare. Astfel, a rezultat o diminuare a contractelor existente la circa 50% din valorile contractate iniţial şi reducerea semnificativă a comenzilor noi, dând naştere pentru Romaero la o situaţie dificilă, care s-a coroborat cu lipsa de lichidităţi a societăţii", justifică Guvernul, în document, intenţia de concediere a celor 100 de angajaţi.

Executivul arată totodată că analizele economico-financiare efectuate la nivelul Romaero având în vedere perspectiva anului 2010 nu sunt deloc satisfăcătoare din punct de vedere al revigorării pieţei internaţionale şi interne, astfel că, luând în considerare gradul mare de îndatorare al companiei, se impune aplicarea unui program de restructurare.

Romaero a încheiat un contract de credit pentru 5 milioane lei, cu care a achitat circa 35 % din plăţile restante la bugetul general consolidat înregistrate în noiembrie 2009.

O hotărâre aprobată de Guvern în luna februarie prevede ca Romaero să păstreze în acest an un număr maxim de 200 angajaţi.

Compania este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 51,9% din capital, ceilalţi acţionari fiind SIF Muntenia, cu 25,85% din titluri, şi Fondul Proprietatea, cu 21% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici