Guvernul va elimina, pentru un an, tariful minim impus la anumite acte şi lucrări notariale

Guvernul va stabili un set de acte şi lucrări notariale pentru care va fi eliminat tariful minim impus administrativ pentru un interval de un an, urmând ca în funcţie de rezultate lista să fie completată ulterior, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

1435 afișări
Imaginea articolului Guvernul va elimina, pentru un an, tariful minim impus la anumite acte şi lucrări notariale

Guvernul va elimina, pentru un an, tariful minim impus la anumite acte şi lucrări notariale (Imagine: Shutterstock)

El a apreciat că sistemul va genera o concurenţă între cabinetele notariale şi va conduce astfel la reducererea taxelor.

Actele şi lucrările pentru care va fi eliminat tariful minim urmează să fie stabilite până la începutul lunii aprilie.

Actele şi lucrările pentru care va fi eliminat tariful minim urmează să fie stabilite până la 6 martie şi introduse, până la începutul lunii aprilie, într-un proiect de lege elaborat în consultare cu cabinetele notariale, organizaţii neguvernamentale şi societatea civilă.

Tariful minim este stabilit în prezent de către ministrul Justiţiei, la propunerea Uniunii Notarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici