Guvernul vrea să urce sporurile personalului militar şi din servicii şi veniturile profesorilor

Guvernul intenţionează să majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare şi să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

8815 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să urce sporurile personalului militar şi din servicii şi veniturile profesorilor

Guvernul vrea să urce sporurile personalului militar şi din servicii şi veniturile profesorilor (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

Dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Potrivit surselor, pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului a fost introdus un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică articolul 13 din OU 103/2013 privind salarizarea personalului bugetar în 2014.

Proiectul este iniţiat de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate naţională, şi de Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Ministerul Apărării şi Ministerul Justiţiei.

Articolul respectiv prevede, la acest moment, că, pentru anul 2014, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport
cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.

În luna decembrie 2011, nivelul remuneraţiilor a fost drastic tăiat pe fondul crizei economice.

Articolul din ordonanţa din 2013 ar urma să fie modificat prin introducerea unei noi baze de calcul, care să permită creşterea veniturilor militarilor.

În sectorul militar şi învăţământ lucrează câteva sute de mii de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici