Guvernul vrea un plan de siguranţă rutieră care să reglementeze acordarea de permise şi licenţe

Guvernul va elabora o strategie pe termen "foarte lung" privind siguranţa rutieră, care să reglementeze mai eficient modul de acordare a permiselor de conducere şi a licenţelor pentru transportatorii de persoane şi marfă, a declarat vineri premierul Victor Ponta.

288 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea un plan de siguranţă rutieră care să reglementeze acordarea de permise şi licenţe

Guvernul vrea un plan de siguranţă rutieră care să reglementeze acordarea permiselor şi licenţelor (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Deşi vedem tragedii în fiecare zi, suntem o ţară care încă nu are o strategie de securizare şi siguranţă rutieră. Îmi propun ca în perioada următoare, încet şi dificil, cum au făcut şi alte ţări, însă constant, să avem o asemenea strategie care presupune nu doar partea coercitivă, câte amenzi dăm, ci modul în care se acordă permisele de conducere şi licenţele pentru transportatorii de persoane şi marfă", a spus Ponta.

El a precizat că această strategie va fi gîndită "pe termen foarte lung".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici