Handbalista Andreea Nica se programase pentru saltul cu paraşuta după o victorie ratată cu echipa

Handbalista Andreea Nica, de 27 de ani, care şi-a pierdut viaţa la Clinceni, se programase sâmbătă pentru primul salt cu paraşuta din viaţa ei, pe ultimul loc găsit liber, ea fiind afectată şi vrând ”să se elibereze” după un meci în care victoria echipei sale a fost ratată în ultima clipă.

10863 afișări
Imaginea articolului Handbalista Andreea Nica se programase pentru saltul cu paraşuta după o victorie ratată cu echipa

Handbalista Andreea Nica se programase pentru saltul cu paraşuta după o victorie ratată cu echipa

Andreea Nica era portar al echipei de handbal feminin CSM Unirea Slobozia, iar visul de a juca în prima ligă cu formaţia de club s-a împlinit în vara anului 2014.

Ea se afla la primul salt cu paraşuta, la care se programase sâmbătă după-amiază, după ce echipa sa, CSM Unirea Slobozia, a jucat în Liga Naţională, cu SCM Craiova.

A fost o remiză, scor 28-28 (15-14), iar la finalul meciului, Andreea era ”cea mai afectată”, pentru că victoria a fost la îndemâna echipei sale, a povestit, pentru MEDIAFAX, antrenorul de la CSM Unirea Slobozia, Victorina Bora.

Fostă componentă a naţionalei României, Victorina Bora, este şocată după aflarea veştii despre decesul elevei sale şi spune că, în primul rând, tuturor le va fi dor de ”omul Andreea”.

”Andreea Nica a fost în generaţia de aur de la naţionala de tineret, cu Cristina Neagu, cu portarii Suba şi Petrescu. A dorit enorm să joace acasă, la Slobozia, să promovăm cu echipa şi am reuşit. Pentru noi nu a fost o simplă jucătoare în echipă, ci esenţială, o fată care a luptat enorm pentru echipă. A avut un start excepţional de sezon în poartă, chiar toată lumea a remarcat, iar acum…. Nici nu putem vorbi, ce e de spus? Suntem în stare de şoc cu toţii. Suntem distruşi. Dar, cu siguranţă, în primul rând ne va lipsi omul Andreea Nica, un om de o calitate rară”, a spus, luni, Victorina Bora.

Ziua de sâmbătă a părut una obişnuită, dar cu speranţe de victorie pentru echipa CSM Unirea Slobozia, aflată pe locul 11 în clasamentul Ligii Naţionale. Handbalistele antrenate de Victorina Bora aveau programat, de la ora 11.00, meciul cu SCM Craiova, aflată pe locul 8. Meci dificil, dar totuşi, fiind pe teren propriu, cu gânduri de victorie. Iar echipa din Slobozia a fost la un pas de succes, cu Andreea Nica în poartă.

”Am fost la un pas de victorie, dar s-a ratat la 7 metri şi aşa rezultatul a rămas egal, 28-28. Toate fetele au jucat bine, inclusiv Andreea, dar uneori aşa e sportul. Le-am spus că se mai întâmplă şi că, dacă vor juca la fel de bine, o să iasă soarele şi pe strada noastră. Îmi amintesc perfect că le-am spus asta. Andreea Nica a fost însă cea mai afectată de rezultat, demult nu am văzut-o aşa. Am vrut să vorbesc atunci cu ea, dar am zis că au duminica liberă şi voi vorbi cu ea luni. Uite că nu mai pot face asta acum”, a spus Victorina Bora.

Potrivit acesteia, după meci, Andreea Nica a vorbit cu fetele despre programarea la aeroportul Clinceni pentru primul salt cu paraşuta din viaţa ei.

”Pasiunea ei pentru salturile cu paraşuta a apărut de vreo trei luni şi ceva. După meciul de sâmbătă a vorbit cu fetele şi s-a programat, nu mai era loc decât duminică dimineaţă, de la ora 8.30. Un singur loc, iar acela a fost al ei. Nu am ştiut, oricum nimeni nu o putea face să renunţe. Prietenul ei mai încerca să o convingă, dar nu a reuşit. Fetelor le-a spus că voia să se elibereze după meci de faptul că nu am putut să câştigăm în ultimele secunde. Era o fată perfecţionistă”, a povestit antrenorul echipei CSM Unirea Slobozia.

CSM Unirea Slobozia a promovat în Liga Naţională în vara anului trecut, iar Andreea Nica a pus umărul ani de zile pentru acest succes.

”Chiar datorită valorii sale de portar a fost şi împrumutată în prima ligă, la Buzău, când noi nu promovasem încă. În rest, a ajucat doar aici, acasă, şi Doamne, mult a mai luptat pentru echipa noastră. Nu vroia să plece altundeva şi era foarte ataşată de toate fetele”, a mai spus Victorina Bora.

La club, dar şi în oraşul Slobozia s-a aşternut doliul. Cu toţii aşteaptă veşti despre ”sosirea” acasă a Andreei Nica, pentru programarea funeraliilor. Nimeni nu se mai gândeşte la antrenamente, la handbal sau la următorul meci.

”Se pare că va fi adusă acasă în această seară (luni seara – n.r.). Doar în funcţie de asta vom şti mai multe amănunte, inclusiv când va fi înmormântarea. Nu am discutat cu familia ei încă, vă daţi seama ce greu le este. Tatăl ei, Ion Nica, lucrează în club, suntem distruşi cu toţii. Aseară (duminică seară – n.r.) vorbeam despre a da numele Andreei Nica sălii în care jucăm. Ar merita, după ani de zile în care a jucat aici. A jucat şi la Buzău, s-a întors acasă şi uite ce s-a întâmplat. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a mai spus antrenorul Andreei.

Pe site-ul clubului CSM Unirea Slobozia este postat încă de duminică anunţul dureros despre decesul Andreei Nica. O fotografie o înfăţişează în timpul unui meci, făcând ce-i plăcea mai mult: apărând poarta echipei.

”Jucătoarea clubului nostru, Andreea Nica, a decedat în urma unui accident de paraşutism petrecut pe aerodromul Clinceni. În vârstă de 27 de ani, Andreea a apărat poarta Unirii încă de la infiinţarea echipei de handbal feminin. Dumnezeu să te odihnească în pace”.

Accidentul de paraşutism a avut loc duminică dimineaţă, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, iar la scurt timp a făcut un salt şi Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu paraşuta, s-a apropiat prea repede de paraşuta cu care au sărit ceilalţi doi şi, în urma impactului, ar fi căzut toţi de la aproximativ 70 de metri înălţime.

Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a decedat câteva ore mai târziu, duminică după-amiază.

Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă.

Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul Adrian Constandache avea o experienţă de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.

Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este de origine din Timişoara, unde a urmat cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el având doi copii. Soţia lui Adrian Constandache este instructor de paraşutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multiplă campioană naţională.

Pe pagina sa de Facebook, un tânăr care i-a fost elev îl numeşte unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut şi îi mulţumeşte că i-a dat încredere şi curaj.

Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, era din Galaţi şi locuia la Iaşi, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firmă de IT din Iaşi.

Accidentul este cercetat de poliţişti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici