Harghita: Circulaţie îngreunată din cauza ninsorilor. Vezi starea drumurilor din judeţ

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe drumurile naţionale din Harghita, în zona trecătorilor, pe carosabil acoperit cu doi-trei centimetri de zăpadă, în urma ninsorilor care au început să cadă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

1585 afișări
Imaginea articolului Harghita: Circulaţie îngreunată din cauza ninsorilor. Vezi starea drumurilor din judeţ

Harghita: Circulaţie îngreunată din cauza ninsorilor. Vezi starea drumurilor din judeţ (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Astfel, traficul se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii pe DN 15, Topliţa-Borsec, în trecătoare, pe DN 12C, la Lacu Roşu, pe DN 12A, în zona Luncii de Sus şi a Luncii de Jos (trecătoarea Ghimeş), pe DN 13A, în Pasul Harghita, şi pe DN 13B, în Pasul Bucin.

În extracarosabil stratul de zăpadă ajunge până la 12 centimetri, iar pe carosabil se circulă pe doi-trei centimetri de zăpadă tratată cu antiderapant.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că s-a acţionat şi se intervine pe toate arterele principale cu utilaje de deszăpezire cu lamă, iar până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-au înregistrat evenimente rutiere din cauza ninsorilor, în toate zonele montane fiind trimise camioane care împrăştie material antiderapant.

La rândul său, şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul Cornel Achelăriţei, a declarat că echipaje ale Poliţiei Rutiere patrulează în zonele cu potenţial ridicat de risc în ceea ce priveşte producerea accidentelor rutiere.

El a atras atenţia şoferilor care tranzitează zonele montane înalte din Harghita să îşi monteze anvelopele de iarnă şi să aibă pregătite lanţurile antiderapante.

Cea mai scăzută temperatură în judeţul Harghita a fost duminică, înregistrându-se minus 1,5 grade Celsius la Joseni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici