Harghita: Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict în care au fost implicate 20 de persoane

Un poliţist din Praid, judeţul Harghita, a tras, vineri seară, cinci focuri de armă, după ce el şi colegii săi au fost ameninţaţi în timp ce interveneau pentru aplanarea unui conflict în care au fost implicate 20 de persoane, între care şi un bărbat condamnat pentru ultraj.

232 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, vineri, că în cursul serii, în urma unui apel prin 112, poliţiştii de la Postul din staţiunea Praid au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui scandal izbucnit între mai multe familii, din cauza unor neînţelegeri mai vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O patrulă de ordine publică s-a deplasat la faţa locului, iar în timp ce încerca să aplaneze conflictul, în care erau implicate aproximativ 20 de persoane, un bărbat de 39 de ani, cunoscut cu antecedente penale, condamnat pentru ultraj, a început să-i ameninţe pe poliţişti şi s-a îndreptat către aceştia cu intenţia de a-i agresa.

În acel moment, un poliţist a scos arma din dotare şi a tras trei focuri în aer şi două în pământ.

Bărbatul respectiv a fost încătuşat şi dus la sediul Poliţiei municipale Odorheiu Secuiesc, unde un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria din localitate a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Procurorul coordonează mai multe echipe de cercetare ce au fost disponibilizate în Praid, la locul conflictului, să ancheteze participaţia şi gradul de vinovăţie al persoanelor implicate.

În funcţie de rezultatele cercetărilor, magistratul va decide dacă vor mai fi reţinute şi alte persoane.

Potrivit lui Gheorghe Filip, la ora transmiterii ştirii, sunt audiate persoanele implicate în scandal şi martorii la incident.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici