Harghita: Trafic restricţionat pentru maşinile de peste 7,5 tone pe DN 13 A, din cauza viscolului

Traficul rutier a fost restricţionat, sâmbătă, pe DN 13 A, între localităţile Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, pentru autovehiculele cu masa maximă admisă mai mare de 7,5 tone, din cauza ninsorilor şi viscolului, circulaţia desfăşurându-se pe drumuri acoperite de zăpadă în tot judeţul Harghita.

67 afișări
Imaginea articolului Harghita: Trafic restricţionat pentru maşinile de peste 7,5 tone pe DN 13 A, din cauza viscolului

Harghita: Trafic restricţionat pentru maşinile de peste 7,5 tone pe DN 13 A, din cauza viscolului (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Ninsorile, care au început să cadă vineri în Harghita, s-au intensificat în cursul nopţii şi au acoperit cu zăpadă toate drumurile din judeţ, iar vântul s-a intensificat, depăşind 70 de kilometri pe oră la rafală, spulberând zăpada.

Drumarii acţionează încontinuu pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ, cu toate utilajele aflate în dotarea Secţiei Drumuri Naţionale (SDN), însă vântul puternic readuce zăpada pe carosabil.

Sectorul cel mai afectat de ninsori şi viscol este între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, pe DN 13 A, unde, începând de la ora 7:00, s-a instituit măsura restricţionării traficului la 7,5 tone.

„Decizia a fost luată pentru a evita posibilele blocaje cauzate de traficul greu şi pentru a permite utilajelor de desăpezire să îndepărteze omătul adunat pe carosabil, care periclitează siguranţa circulaţiei. Pe DN 13 A ninge şi viscoleşte, cel mai puternic la ieşirea din localităţile Vlăhiţa şi la intersecţia cu DJ 138 A, drumul către staţiunea Harghita Băi”, a precizat şeful SDN Harghita, Cătălin Romanescu.

Potrivit acestuia, restricţia va fi ridicată la ora 11:00, dacă viscolul va slăbi în intensitate.

Echipaje ale Poliţie Rutiere amplasate în Miercurea Ciuc,Vlăhiţa şi OdorheiuSecuiesc trag pe dreapta vehiculele de mare tonaj şi supraveghează traficul.

Romanescu a mai atenţionat că circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale care traversează judeţul Harghita, acoperite, în medie, cu trei centimetri de zăpadă frămâtată, tratată cu antiderapant, mai mare pe DN 13 B în pasul Bucin, unde statul depus pe carosabil ajunge la cinci centimetri şi viscoleşte.

Judeţul Harghita se află sub atenţionare meteo cod galben de ninsori şi viscol începând de vineri şi până sâmbătă la ora 14:00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici