Video Hellvig confirmă că a avut întâlniri cu Maior, înainte de prezidenţiale: Avem o relaţie personală - VIDEO

Eduard Hellvig a declarat, marţi, după ce a primit avizul Comisiei SRI pentru a ocupa funcţia de director al Serviciului, că înainte de alegerile prezidenţiale a avut întâlniri, fără legătură directă cu instituţia, cu fostul director George Maior, cu care a precizat că are o ”relaţie personală”.

385 afișări

Hellvig a fost rugat, marţi, de jurnalişti, să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse prin intermediari de către Elena Udrea, potrivit cărora în campania electorală ar fi mers la sediul SRI, unde s-ar fi întâlnit cu directorul interimar al instituţiei, Florian Coldea, şi că ar fi ştiut că Iohannis nu va fi declarat incompatibil.

”Am luat notă de declaraţia doamnei Elena Udrea. Nu vreau să fac niciun comentariu cu privire la alegaţiile pe care domnia sa le-a făcut. Ceea ce vreau să vă spun că eu, ca persoană publică care am fost, întotdeauna am avut grijă ca instituţia şi relaţia instituţională care a existat între directorul instituţei, fac precizarea, între directorul insttuţiei şi persoana mea, să nu fie grevată de discuţii care să implice decizii de altă natură decât strict de informare şi de schimb de valori pe care le împărtăşim şi cred că le împărtăşim reciproc împreună cu fostul director George Maior”, a precizat Eduard Hellvig.

El a admis că s-a întâlnit înainte de alegeri cu fostul director al SRI George Maior.

Solicitat să spună dacă au fost sau nu întâlniri între persoana sa şi conducerea SRI înainte de alegeri, Hellvig a spus: ”Întâlniri, dacă au existat, au existat între mine şi fostul director George Maior, care au fost discuţii strict legate de valori în care credem, de cărţi şi alte lucruri care nu aveau legătură directă cu instituţia SRI”.

Hellvig a precizat că are o relaţie personală cu Maior.

”Era o relaţie, sigur, evident, personală. Ne ştim de foarte mulţi ani. Am fost parlamenatri amândoi, ne ştim de extrem de mulţi ani. Nu e vorba de o relaţie instituţională, ci de o relaţie personală”, a spus Hellvig.

El a admis că s-a întâlnit cu George Maior la sediul SRI, unde Maior îşi are biroul, menţionând că directorul SRI nu poate să aibă întâlniri în spaţiul public, din cauza naturii funcţiei.

Întrebat dacă, în consecinţă, va fi şi el deschis la a avea discuţii cu politicieni în viitorul său birou de la sediul SRI, Hellvig a precizat este în interesul instituţiei să înţeleagă care sunt aşteptările beneficiarilor muncii din SRI.

Hellvig şi-a nuanţat declaraţia, arătând că relaţia sa cu Maior a fost şi instituţională.

”Da, eu vorbesc şi de relaţie personală, şi de relaţie instituţională. În cazul în care există evident relaţii de interes, de exemplu cum eram eu în Comisia de securitate şi apărare la Parlamentul European, evident că există interese naţionale pe care le reprezentăm fiecare în funcţiile pe care le ocupăm. Nu cred că e o chestie greşită”, a arătat Hellvig.

El a spus că se va consulta şi pe viitor cu Maior, apreciind că acesta ar putea ”oriunde şi oricând” să se găsească într-o funcţie publică ca să servească statul român.

”Vă fac o confidenţă: discut cu domnul director George Maior, mă consult cu domnia sa, sunt absolut convins că vom putea colabora în continuare, e un om care a făcut extrem de mult bine acestei naţiuni şi cred că ar putea oriunde şi oricând să se găsească într-o funcţie publică ca să servească statul român. Sunt convins că ce a muncit dânsul în această instituţie va fi dispus să împărtăşească cu mine pentru a continua ce a început el”, a adăugat Hellvig.

Comisia privind exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a dat, marţi, aviz favorabil propunerii ca Eduard Hellvig să fie numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici