Iarnă la jumătatea lui aprilie: Vezi ce drumuri sunt blocate din cauza zăpezii

Mai multe drumuri au fost blocate, vineri dimineaţă, în judeţele Braşov, Harghita şi Covasna, din cauza zăpezii, anunţă centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

138 afișări
Imaginea articolului Iarnă la jumătatea lui aprilie: Vezi ce drumuri sunt blocate din cauza zăpezii

Iarnă la jumătatea lui aprilie: Vezi ce drumuri sunt blocate din cauza zăpezii (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit ultimei informări transmise de Centrul Infotrafic, din cauza ninsorii abundente, în judeţul Covasna este blocat în continuare DN11B Târgu Secuiesc - Miercurea Ciuc, în zona Cătruşa, circulaţia fiind închisă şi pe DN2D Ojdula - Focşani, unde există şi arbori căzuţi pe carosabil.

În judeţul Harghita este blocat DN11B Cozmeni - Târgu Secuiesc, atât din cauza ninsorii abundente, cât şi a arborilor căzuţi pe carosabil.

Traficul rutier pe DN1 Predeal - Timişul de Sus, în judeţul Braşov, nu mai este blocat, însă se circulă în continuare în condiţii de iarnă.

Totodată, circulaţia este îngreunată şi pe DN1A, în judeţul Prahova, DN7C, la Piscu Negru, în judeţul Argeş şi la Bâlea, în judeţul Sibiu, pe DN7A, în zona localităţii vâlcene Voineasa, pe DN10, la Siriu, în judeţul Buzău şi DN17A, în judeţul Suceava.

Pe DN11, în zona Pasului Oituz, judeţul Covasna, este restricţionat accesul vehiculelor grele şi al autoturismelor neechipate corespunzător.

Pe de altă parte, Prefectura Covasna a anunţat că, din cauza ninsorilor abundente, şi Drumul Judeţean 121H dintre oraşul Covasna şi comuna Comandău este blocat, stratul de zăpadă măsurând 70 de centimetri. Astfel, Poliţia din Covasna şi Comandău a restricţionat traficul în zonă.

Potrivit sursei citate, zăpada a rupt crengile mai multor copaci, care au căzut peste liniile de transport ale energiei electrice. Cablurile s-au rupt, localitatea fiind în acest moment fără curent electric. Totodată, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire, iar mai multe echipe ale societăţii de distribuire a energiei electrice lucrează pentru restabilirea alimentării localităţii.

De asemenea, potrivit Prefecturii Covasna, au fost probleme pe DN 11, care leagă municipiul Târgu Secuiesc de Bacău, în Pasul Oituz, dar acolo traficul a fost reluat şi se circulă în condiţii de iarnă.

Circulaţia rutieră pe DN 1, între Braşov şi Predeal, care a fost blocată în cursul dimineţii, este îngreunată din cauza zăpezii care s-a depus pe carosabil, în zonă fiind oprite tir-urile care nu sunt echipate pentru iarnă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Rutiere Braşov, Cosmin Giosanu, maşinile de mare tonaj au fost oprite la Dârste, până când carosabilul va fi din nou practicabil, în zonă intervenindu-se cu trei autospeciale de deszăpezire.

Tot vineri dimineaţa, pe DN 73, în localitatea Pârâul Rece, au fost probleme în trafic după ce un copac a căzut pe carosabil, din cauza zăpezii. Copacul a fost ridicat de reprezentanţii Ocolului Silvic, iar circulaţia a fost reluată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici