Iaşi: 18 elevi au ajuns la spital după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în toaleta şcolii

Optsprezece elevi de la Şcoala gimnazială "Veronica Micle" din Iaşi au ajuns la spital, miercuri dimineaţă, după ce un coleg al acestora a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă a unităţii de învăţământ, el spunând ulterior că a făcut acest lucru pentru a vedea ce efecte are sprayul.

149 afișări
Imaginea articolului Iaşi: 18 elevi au ajuns la spital după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în toaleta şcolii

Iaşi: 18 elevi au ajuns la spital după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în toaleta şcolii (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vîjiac, oamenii legii au fost sesizaţi, miercuri dimineaţă, de un profesor de la Şcoala gimnazială "Veronica Micle" din cartierul ieşean Bucium, că un elev în vârstă de 14 ani a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă a unităţii de învăţământ.

"Ne-am deplasat împreună cu un echipaj medical, fiind scoşi toţi elevii din toaleta şcolii. Vom continua verificările, elevul de 14 ani a declarat că a găsit sprayul pe stradă, în urmă cu câteva zile, şi voia să vadă ce efecte are", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Anca Vîjiac.

În urma incidentului, 18 elevi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital, medicii spunând că aceştia au iritaţii de la gazul toxic din spray şi cel mai probabil nu vor necesita internare.

"Apelul la 112 a fost făcut mai întâi pentru doi copii, după care numărul pacienţilor a ajuns la 18. A fost trimis un echipaj SMURD, ambulanţa şi echipajul pentru victime multiple. Copiii sunt consultanţi de către medicii din Clinica de Oftalmologie, cel mai probabil nu vor rămâne internaţi, ei prezentând iritaţii de la gazul toxic din spray. Copiii sunt însoţiţi de un profesor şi au fost anunţaţi toţi părinţii", a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a afirmat că directorul unităţii şcolare a respectat prevederile legale şi a informat imediat instituţia despre acest incident.

La rândul său, directorul şcolii, Gheorghe Carlagiu, susţine că elevul care a cauzat probleme este în clasa a V-a, rămânând repetent mai mulţi ani şi fiind cunoscut cu tulburări de comportament.

"Profesorul de serviciu a chemat imediat ambulanţa şi poliţia, iar toată zona a fost evacuată", a spus Carlagiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici