Iaşi: Circulaţia rutieră a fost reluată la Leţcani, cea feroviară în continuare întreruptă

Circulaţia rutieră pe drumul european 583 în zona localităţii ieşene Leţcani a fost reluată în jurul orei 00.00, însă circulaţia feroviară este în continuare întreruptă, în urma accidentului petrecut, sâmbătă seară, la trecerea de nivel peste calea ferată, în urma căruia un vagon a sărit de pe şine.

38 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Circulaţia rutieră a fost reluată la Leţcani, cea feroviară în continuare întreruptă

Iaşi: Circulaţia rutieră a fost reluată la Leţcani, cea feroviară în continuare întreruptă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (SU) Iaşi, circulaţia rutieră pe DE 583, în zona localităţii Leţcani, a fost reluată în jurul orei 00.00, însă circulaţia feroviară între Iaşi şi Dorohoi este în continuare întreruptă.

Linia de cale ferată respectivă este una secundară, fiind închiriată unei firme braşovene, aceasta efectuând curse între Iaşi şi Dorohoi.

Conducerea ISU Iaşi susţine că trenul Iaşi - Dorohoi, implicat în accident, aparţine unei firme private, iar linia de cale ferată este una secundară, fiind utilizată doar pe acest traseu.

Reprezentanţii ISU Iaşi nu au putut preciza ora când va fi reluată circulaţia feroviară în zona respectivă.

Un vagon al trenului personal Dorohoi-Iaşi a deraiat, sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, după ce garnitura a fost lovită de un autoturism BMW, la o trecere de nivel peste calea ferată, în dreptul comunei ieşene Leţcani, două persoane fiind rănite şi transportate la spital. În urma impactului, unul dintre vagoanele garniturii a sărit de pe şine. În vagonul respectiv nu se afla nici o persoană, întrucât era neîncălzit, călătorii mutându-se în celelalte vagoane.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi SMURD Iaşi s-au deplasat la faţa locului.

În autoturism se aflau două persoane, ambele fiind rănite şi transportate la un spital din Iaşi.

În momentul producerii accidentului, semnalele de avertizare de la trecerea peste calea ferată erau în funcţiune, însă şoferul autoturismului le-a ignorat. Vizibilitatea pe drumul respectiv era redusă, în condiţiile în care în zonă ninge puternic.

Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările producerii accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici