Iaşi: Sute de gospodării au rămas fără energie electrică - VIDEO

Câteva sute de gospodării din patru comune ieşene au rămas fără energie electrică, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi, în urma unei furtuni care s-a abătut, sâmbătă seară, în mai multe zone din judeţul Iaşi.

23 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Sute de gospodării au rămas fără energie electrică - VIDEO

Iaşi: Sute de gospodării au rămas fără energie electrică (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul judeţului Iaşi, Victorel Lupu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că locuitorii din comunele Scânteia, Grajduri, Ipatele şi Şcheia au rămas fără energie electrică, după ce mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune au căzut din cauza vântului puternic. În total, au fost afectate câteva sute de gospodării, echipele E.ON Moldova acţionând pentru realimentarea localităţilor respective cu energie electrică.

De asemenea, tot sâmbătă seară, circulaţia rutieră pe drumul Iaşi - Răducăneni a fost blocată timp de mai multe ore, după ce câţiva copaci au căzut pe şosea. În plus, în urma unei ploi puternice, apa a adus pe drum bolovani şi aluviuni, fiind necesară intervenţia utilajelor pentru a curăţa carosabilul.

"Situaţia este sub control, iar toate problemele sunt în curs de rezolvare. Se circulă normal pe raza întregului judeţ, singura neplăcere fiind legată de lipsa curentului electric în câteva localităţi. Sperăm ca echipele E.ON să rezolve cât mai repede această problemă", a afirmat prefectul Victorel Lupu.

Potrivit prefectului judeţului Iaşi, tot din cauza ploii abundente, în comuna Răducăneni au fost inundate opt case şi două anexe gospodăreşti. Totodată două podeţe au fost distruse, iar şase fântâni au fost inundate.

Prefectul Victorel Lupu a mai spus că la Oţeleni grindina a avariat 15 case şi 12 anexe gospodăreşti, iar 200 de hectare de viţă-de-vie au fost distruse.

Pe de altă parte, potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi se află internate trei persoane aduse după ce au căzut din căruţă, din cauza cailor speriaţi de furtună.

De asemenea, un bărbat din Popricani a căzut de pe acoperişul casei sale, în timp ce făcea lucrări de reparaţii.

"Acoperişul era ud. Bărbatul a alunecat şi a căzut de la o înălţime de şapte metri. Pacientul prezintă traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă, având traumatism toraco-abdominal si de bazin", a spus Tudor Ciuhodaru.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici