Iaşi: Zeci de angajaţi au făcut curăţenie în zona unde vor avea loc manifestările de Ziua Unirii

Zeci de angajaţi din subordinea municipalităţii ieşene au măturat şi strâns, joi, zăpada din centrul Iaşiului, în perimetrul unde vineri vor avea loc manifestările oficiale de Ziua Unirii, fiind adusă şi o macara pentru a fi curăţată statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

89 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Zeci de angajaţi au făcut curăţenie în zona unde vor avea loc manifestările de Ziua Unirii

Iaşi: Zeci de angajaţi au făcut curăţenie în zona unde vor avea loc manifestările de Ziua Unirii (Imagine: Florin Ghetau)

Lucrători din cadrul Salubris şi Citadin, societăţi aflate în subordinea Primăriei Iaşi, au curăţat, joi, centrul municipiului, în zona în care vineri se vor desfăşura manifestările oficiale pentru aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipe de muncitori, cu mături şi lopeţi, au strâns gunoaiele din centrul oraşului şi au îndepărtat zăpada depusă într-un strat de doi centimetri.

"Facem frumos, că mâine (vineri - n.r.) aici e defilare mare", a spus unul dintre lucrători, care a precizat că, împreună cu alţi colegi, a primit ordin de la şefi să cureţe zona centrală a oraşului.

Totodată, a fost adusă şi o macara, pentru a fi curăţată statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Piaţa Unirii.

Pe un bloc din zonă a fost atârnat un steag tricolor imens, iar pe altă clădire a fost instalat un banner cu inscripţia Unirea Principatelor Române.

Până joi seară, filialele ieşene ale PSD şi PNL nu au comunicat programul vizitei la Iaşi a liderilor celor două partide, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu.

Pe reţelele de socializare, militanţii Roşia Montană au anunţat că vor fi prezenţi vineri în Piaţa Unirii din Iaşi, la manifestările oficiale.

Premierul Victor Ponta, însoţit de 12 miniştri, va fi prezent, vineri, la Iaşi, la manifestările organizate în oraş de Ziua Unirii, a anunţat, marţi, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita.

Astfel, este vorba despre vicepremierii Liviu Dragnea, Daniel Chiţoiu şi Gabriel Oprea, precum şi de ministrul Apărării Mircea Duşa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, şi ministrul pentru proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

Totodată, Nichita a precizat că la manifestările de la Iaşi va ajunge şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Manifestările de la Iaşi de vineri, 24 Ianuarie, vor debuta în Piaţa Unirii, la ora 10.00, cu un concert folcloric, susţinut de artişti din toate zonele ţării.

Ceremonia oficială va începe la ora 11.00, în aceeaşi piaţă, când oficialităţile prezente vor rosti discursuri, apoi vor depune coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

După defilarea militarilor, participanţii se vor prinde în tradiţionala Horă a Unirii.

La finalul evenimentului, participanţii vor putea mânca fasole cu cârnaţi şi vor bea vin fiert, primăria ieşeană susţinând că vor fi oferite 10.000 de porţii.

Vineri seară, va avea loc retragerea cu torţe a militarilor, pe traseul Piaţa Unirii-Palatul Culturii. Pe una dintre clădirile din centrul oraşului va fi arborat un steag tricolor imens.

În urmă cu câteva zile, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a spus că, în acest an, pe 24 Ianuarie, manifestările din centrul municipiului vor fi "mai de amploare" ca în anii precedenţi.

La manifestările oficiale din Piaţa Unirii au mai confirmat participarea Vasile Blaga, liderul PDL, Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PDL, precum şi liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici