ICCJ preia fostul sediu al SPP, aflat în Palatul Parlamentului

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua fostul sediu al SPP, aflat într-o aripă a Palatului Parlamentului şi administrat de Senat.

398 afișări
Imaginea articolului ICCJ preia fostul sediu al SPP, aflat în Palatul Parlamentului

ICCJ preia fostul sediu al SPP, aflat în Palatul Parlamentului (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, o solicitare în acest sens a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a precizat că această mutare va fi posibilă în condiţiile în care SPP a primit un sediu nou în care urmează să îşi desfăşoare activitatea.

"După ce SPP a funcţionat pentru o perioadă îndelungată de timp într-o aripă din Palatul Parlamentului, prin faptul că au primit sediu, urmează să plece de aici. Există o solicitare din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca acest spaţiu să fie alocat ICCJ pentru a-şi organiza sediul instituţiei aici. S-a înaintat de către Secretariatul General al Guvernului o solicitare în acest sens şi Biroul Permanent a luat act şi cu această solicitare. Deci, se va muta în locul SPP", a spus acesta.

El a subliniat că această clădire nu aparţine Senatului, ci doar se află în administrarea Senatului.

"E un lucru de salutat, pentru că se ştie că ICCJ dispunea de un sediu impropriu", a mai spus Dumitrescu.

Acesta nu a putut însă să precizeze data la care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vaprelua acest sediu.

"E vorba de timp. Abia pleacă SPP. Se preia, se amenajează. După ce va exista o Hotărâre de Guvern, un act normativ, după aceea vom putea şti mai multe", a mai declarat social-democratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici