Ideea ca restaurantul Parlamentului să fie închiriat pentru evenimente private, vehiculată la Cameră

Ideea ca restaurantul din Palatul Parlamentului să poată fi închiriat pentru evenimente private este analizată la nivelul staff-ului Camerei Deputaţilor, existând un document intern în acest sens, criticat deja de unii deputaţi, care spun că nu e treaba Parlamentului să ţină nunţi şi botezuri.

85 afișări
Imaginea articolului Ideea ca restaurantul Parlamentului să fie închiriat pentru evenimente private, vehiculată la Cameră

Ideea ca restaurantul Parlamentului să fie închiriat pentru evenimente private, vehiculată la Cameră (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pe proiectul ordinii de zi a şedinţei Biroului Permanent de luni a figurat un memorandum intern care propune subînchirierea spaţiilor alimentare din Palatul Parlamentului, pentru organizarea de evenimente private, dar acesta a fost retras şi nu a mai fost discutat.

"Pe proiectul ordinii de zi a fost (Memorandumul intern privind măsuri pentru rentabilizarea activităţii de alimentaţie - n.r.), pe ordinea de zi nu a apărut. Ordinea de zi nu a cuprins acest punct, probabil că Secretariatul general l-a scos pentru a fi făcute clarificări sau pentru a fi prezentat în alt moment", a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici, întrebat de ziarişti în legătură cu acest memorandum.

Mircovici a spus că, personal, consideră că aceste spaţii ar putea fi exploatate dacă acest lucru nu contravine normelor societăţii, arătând că imaginea Parlamentului este dată de activitatea din plen şi din comisii şi nu trebuie confundată cu alte activităţi.

"Această clădire nu a fost construită, la vremea respectivă, cu efortul românilor, ca palat al parlamentarilor, (...) dar cred că ceea ce cu generozitate această clădire oferă nu este rău să fie folosit în interesul oamenilor. Din punctul meu de vedere, ceea ce este util şi nu contravine normelor morale, ar trebui exploatat", a spus Mircovici.

Întrebat dacă nu contravine imaginii Parlamentului, având în vedere că la nunţi se bea şi alcool, Mircovici a spus că a participat la nunţi unde nu se bea decât apă şi suc.

"Pe de altă parte, eu consider că şi alcoolul care se foloseşte la nunţi face parte din meniu şi pentru oameni normali existenţa alcoolului nu înseamnă şi stare de beţie", a explicat Mircovici.

"Nu poţi face comparaţie între o petrecere şi înmormântare sau nu poţi face comparaţie între o activitate politică care se poate desfăşura şi o petrecere care are o cu totul altă conotaţie", a adăugat el, arătând şi că nu se poate compara ce se întâmplă în bucătărie cu ce se întâmplă în grupul sanitar.

Alţi deputaţi nu susţin însă această idee.

Liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, a declarat că este o idee proastă, deoarece nu este treaba Parlamentului să ţină nunţi şi botezuri, ci alta.

"Cred că treaba Parlamentului nu este să ţină nunţi şi botezuri. Dacă schimbăm destinaţia clădirii, putem face orice din ea, dar atâta vreme cât este sediul principal al statului de drept, Parlamentul României trebuie să se ocupe de legiferare, de activitatea legislativă, de simpozioane, de activităţi care aduc prestigiu şi ţinută acestei instituţii. Cred că scopul principal nu este să aducă bani cu orice preţ", a afirmat Fenechiu.

El a adăugat că trebuie găsite alte soluţii pentru problemele financiare, eventual mutarea Parlamentului într-o clădire mai mică.

"Trebuie să găsim alte soluţii, nu nunţi şi botezuri. Eventual să mutăm Parlamentul într-o clădire mai mică şi aici să se facă nunţi şi botezuri, dar atât timp cât e Parlamentul aici, nu e în regulă", a explicat Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici