Igaş: Trebuie urmărită situaţia din ţările vecine, Ungaria - cod roşu, Serbia şi Bulgaria - cod galben

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat sâmbătă că le-a prezentat prefecţilor situaţia din ţările vecine, în Ungaria fiind cod roşu, iar în Serbia şi Bulgaria cod galben, şi a arătat că trebuie să existe o comunicare privind o eventuală blocare a traficului la frontieră.

393 afișări
Imaginea articolului Igaş: Trebuie urmărită situaţia din ţările vecine, Ungaria - cod roşu, Serbia şi Bulgaria - cod galben

Traian Igaş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax foto)

Ministrul Traian Igaş a spus, după videoconferinţa cu prefecţii de la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care au participat premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, că le-a cerut prefecţilor să raporteze la nivel central care este situaţia în ţară, să comunice cu inspectorii şefi de la Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră.

El a precizat că a prezentat situaţia din ţările vecine, în Ungaria fiind cod roşu, iar în Serbia şi Bulgaria cod galben, şi a arătat că trebuie să existe o comunicare cu ataşaţii de interne din aceste ţări în privinţa evoluţiei vremii, pentru a vedea dacă se blochează traficul la frontieră.

Igaş a precizat că în prezent traficul la frontieră se desfăşoară în condiţii normale.

"Am transmis prefecţilor să comunice cu Ministerul Transporturilor şi cu structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale altor instituţii", a mai spus Igaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici