IGPR: Nu am cerut liste cu participanţii la mitingul din 24 septembrie

Poliţia Română precizează că nu a trimis unităţilor teritoriale chestionare cu privire la participanţii la mitingul din 24 septembrie şi nici nu a cerut nicio listă cu datele de identificare ale celor care au fost prezenţi la acţiune.

32 afișări
Imaginea articolului IGPR: Nu am cerut liste cu participanţii la mitingul din 24 septembrie

IGPR: Nu am cerut liste cu participanţii la mitingul din 24 septembrie (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Inspectoratul General al Poliţiei Române nu a transmis unităţilor teritoriale niciun chestionar referitor la participanţii la miting. De asemenea, prin reţelele de comunicaţii ale IGPR nu s-a transmis niciun mesaj în formă scrisă sau radio prin care să se solicite datele de identificare ale participanţilor la acţiunea de protest din data de 24 septembrie", potrivit Poliţiei Române.

IGPR menţionează că în continuare îşi manifestă disponibilitatea la orice formă de dialog şi analiză, pentru a identifica cele mai bune soluţii împreună cu sindicatele şi organizaţia profesională.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, declara, marţi, că la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au solicitat liste cu participanţii la mitingul din 24 septembrie din Capitală şi că se fac presiuni asupra poliţiştilor.

Vineri, 24 septembrie, aproximativ 6.000 de sindicalişti ai "Cartel Alfa", majoritatea poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, au plecat într-un marş ilegal de la Guvern spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete şi lumânări şi au strigat "ieşi afară javră ordinară".

În urma protestului ilegal, atât preşedintele, cât şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei. Premierul a revenit, marţi, asupra deciziei.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că salariaţii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au încălcat legea, menţionând că aceştia, prin gestul ilegal făcut, au subminat autoritatea statului român.

Scandalul a culminat cu demisia din funcţie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul de la MAI a fost preluat, luni, de liderul senatorilor PDL Traian Igaş.

Şeful statului a declarat, la preluarea şefiei MAI de către Traian Igaş, că vrea un raport al Guvernului despre manifestaţia de la Cotroceni a poliţiştilor, prezentat în CSAT, menţionând că demisia lui Vasile Blaga substituie gesturile similare care ar fi trebuit să fie făcute de cei responsabili.

CSAT se va întruni în şedinţă, joi, la ora 13.00, la Cotroceni, când, cel mai probabil, va fi prezentat şi raportul Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI referitor la incidentele petrecute în 24 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici