IGSU: În ultimele şase zile, pompierii militari au stins peste 600 de incendii

În ultimele şase zile, pompierii militari au stins peste 600 de incendii, iar peste 5.000 de persoane au primit asistenţă medicală din partea echipajelor SMURD, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

195 afișări
Imaginea articolului IGSU: În ultimele şase zile, pompierii militari au stins peste 600 de incendii

IGSU: În ultimele şase zile, pompierii militari au stins peste 600 de incendii

"În perioada 06–11 martie, au fost derulate 6.481 intervenţii la nivel naţional, salvatorii fiind solicitaţi la 642 misiuni de stingere a incendiilor, 5.296 acţiuni SMURD dintre care – 5.271 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 25 misiuni de descarcerare, respectiv 543 pentru deblocare/salvare şi protecţie a comunităţilor. De asemenea, în cele şase zile, 5.125 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 42 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), remis duminică MEDIAFAX.

Totodată, inspectorii de prevenire au continuat controalele, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate (comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc.).

"Astfel, personalul specializat a desfăşurat 969 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.571 sancţiuni contravenţionale (328 amenzi şi 2.243 avertismente), în cuantum de peste 384.800 lei. Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă. De asemenea, în perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 996 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici