Imaginea lui Kate, retrasă de 4 agenţii de presă pe fondul îngrijorărilor legate de „manipulare”

Imaginea o arăta pe Kate alături de cei trei copii.

1930 afișări
Imaginea articolului Imaginea lui Kate, retrasă de 4 agenţii de presă pe fondul îngrijorărilor legate de „manipulare”

Imaginea lui Kate, retrasă de 4 agenţii de presă pe fondul îngrijorărilor legate de „manipulare”

Imaginea, realizată de prinţul William şi difuzată de Palatul Kensington cu ocazia Zilei Mamei, o înfăţişa pe Catherine alături de cei trei copii ai cuplului.

Însă Associated Press a fost prima care a retras imaginea, deoarece „nu îndeplinea” standardele foto ale agenţiei. Agenţia a remarcat o „inconsecvenţă în alinierea mâinii stângi a prinţesei Charlotte”.

Palatul Kensington a refuzat să comenteze.

Fotografia o arată pe prinţesă stând jos, înconjurată de prinţesa Charlotte, prinţul Louis şi prinţul George, acesta din urmă ţinând-o în braţe.

A fost prima fotografie oficială a Prinţesei de Wales de la operaţia abdominală suferită în urmă cu două luni. De atunci, ea a stat departe de ochii publicului.

Imaginea a fost postată pe conturile de socializare ale Prinţului şi Prinţesei de Wales, cu un mesaj din partea lui Catherine care spunea „Vă mulţumim pentru urările voastre amabile şi pentru sprijinul continuu din ultimele două luni. Vă doresc tuturor o Zi a Mamei fericită”.

A devenit o obişnuinţă pentru cuplul regal să publice propriile fotografii de la ocazii speciale de familie. De cele mai multe ori, fotografiile sunt făcute de Catherine şi sunt oferite presei cu instrucţiuni privind modul în care pot fi folosite.

Imaginea de Ziua Mamei a fost inclusă pe prima pagină a mai multor ziare naţionale şi site-uri web, inclusiv BBC News, şi a fost folosită în buletinele de ştiri de la televizor - din nou, inclusiv la BBC.

Dar, duminică târziu, Associated Press, una dintre numeroasele agenţii internaţionale care au distribuit fotografia, a emis o erată, potrivit căreia „La o inspecţie mai atentă, se pare că sursa a manipulat imaginea. Nu va fi trimisă nicio fotografie de înlocuire”.

O a doua agenţie de ştiri, Reuters, a declarat că şi ea a retras imaginea „în urma unei revizuiri post-publicaţie”. Aceasta a fost urmată de o a treia agenţie, AFP, care, de asemenea, a emis o „notificare de eliminare obligatorie”.

Getty Images a devenit cea de-a patra organizaţie care a retras fotografia.

PA Media, cea mai mare agenţie de ştiri din Marea Britanie - prin intermediul căreia Familia Regală îşi publică în mod regulat informaţiile oficiale, inclusiv către BBC - a declarat că nu a eliminat imaginea. Însă, un purtător de cuvânt a declarat că agenţia a cerut clarificări urgente de la Palatul Kensington cu privire la îngrijorările ridicate în legătură cu manipularea.

Cele mai multe organizaţii de ştiri îşi urmează propriile orientări stricte privind utilizarea fotografiilor manipulate, folosindu-le doar atunci când sunt însoţite de o explicaţie care să ateste că imaginea a fost modificată faţă de original.

Agenţiile de ştiri, cum ar fi AP, se angajează, prin urmare, faţă de clienţii lor să se asigure că fotografiile lor sunt corecte şi nu sunt manipulate digital.

Regulile AP permit doar „ajustări minore” în anumite circumstanţe, inclusiv eliminarea prafului de pe senzorii aparatului foto.

Catherine, în vârstă de 42 de ani, a petrecut 13 nopţi la London Clinic, lângă Regent's Park, în centrul Londrei, în urma operaţiei. Prinţul William şi-a vizitat soţia în timpul şederii sale, iar aceasta a fost vizitată de rege înainte de a urma propriul tratament acolo.

Palatul a împărtăşit puţine detalii despre starea ei, care a stârnit speculaţii semnificative pe reţelele de socializare, dar a declarat că nu este cancer.

Echipa care o susţine pe prinţesă pe măsură ce se recuperează este mică şi se limitează la cei mai apropiaţi de ea.

La momentul internării sale, Palatul a declarat că prinţesa a dorit ca informaţiile medicale personale să rămână private, adăugând că a vrut să „menţină cât mai multă normalitate pentru copiii ei”.

Palatul a declarat că va oferi actualizări privind recuperarea ei doar atunci când vor exista informaţii noi şi semnificative de împărtăşit.

Duminică dimineaţă, s-a crezut că fotografia va potoli unele dintre cele mai extreme teorii legate de absenţa prinţesei de pe scena publică. Dar în câteva ore, reţelele de socializare au fost înnebunite de imagini mărite ale manşetei stângi a prinţesei Charlotte şi ale degetelor prinţului Louis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici