În autoturismul Smart deţinut de Vlădan anchetatori au găsit o carte de rugăciuni

Anchetatorii au găsit o carte de rugăciuni în autoturismul Smart deţinut de Gheorghe Vlădan, parcat lângă coaforul unde a avut loc atacul armat, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea a altor şase, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

224 afișări
Imaginea articolului În autoturismul Smart deţinut de Vlădan anchetatori au găsit o carte de rugăciuni

În autoturismul Smart deţinut de Vlădan anchetatori au găsit o carte de rugăciuni (Imagine:Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Luni seara, după atacul deschis de agentul Gheorghe Vlădan în coaforul de la Perla, poliţiştii au sigilat un autoturism Smart albastru, maşină care apare în declaraţia de avere a angajatului MAI, pe lângă un Renault Megane şi un Mercedes.

În urma verificării autoturismului Smart, anchetatorii au găsit o carte de rugăciune.

Gheorghe Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia, apoi a tras într-o colegă a sa, casiera Marian Bendre, după care a rănit alte şase persoane aflate în salonul de înfrumuseţare.

Vlădan a fost arestat marţi, 6 martie, pentru omor calificat şi deosebit de grav, el fiind acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi de premeditarea faptei.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că în cazul atacului armat de la coafor, soldat cu uciderea a două femei, s-a extins urmărirea penală, schimbându-se încadrarea juridică a faptei şi reţinându-se premeditarea, după ce au fost vizionate imaginile care sunt relevante.

"Imaginile au o calitate bună, au fost vizionate, experţii Institutului de Criminalistică le-au pus cap la cap şi au reconstituit filmul evenimentelor. Imaginile sunt relevante şi acesta este motivul pentru care s-a extins urmărirea penală, s-a schimbat încadrarea juridică şi s-a reţinut şi premeditarea", a răspuns Codruţa Kovesi unei întrebări ale presei despre relevanţa imaginilor în cazul lui Gheorghe Vlădan, arestat pentru uciderea soţiei sale şi a unei colege de serviciu a acesteia.

Procurorul general al României a spus că nu poate comenta ceea a surpins camerele video. "Imaginile nu pot fi văzute, sunt probe şi vor fi depuse la dosarul cauzei", a precizat Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici