În cazul lui Voicu nu s-a pus sechestru pentru că pe numele lui nu s-au găsit bani sau imobile

Procurorii anticorupţie nu au luat măsura sechestrului asigurător în cazul senatorului Cătălin Voicu pentru că pe numele acestuia nu au fost găsite bunuri mobile, imobile sau conturi băneşti, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

22 afișări
Imaginea articolului În cazul lui Voicu nu s-a pus sechestru pentru că pe numele lui nu s-au găsit bani sau imobile

În cazul lui Voicu nu s-a pus sechestru pentru că pe numele lui nu s-au găsit bani sau imobile (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că procurorii anticorupţie, în colaborare cu inspectorii fiscali, nu au putut depista bunuri sau conturi băneşti pe numele senatorului Cătălin Voicu, motiv pentru care nu au avut ce sechestra.

Nici în cazul omului de afaceri Marius Locic, urmărit penal, alături de senatorul Voicu, nu au putut fi depistate conturi băneşti, motiv pentru care procurorii anticorupţie au decis instituirea sechestrului asigurător pe un imobil ce aparţine acestuia a cărui valoare estimată este mai mare decât 119.000 de lei, sumă pe care procurorii o doresc indisponibilizată. Astfel, pe perioada sechestrului, imobilul nu poate face obiectul vreunei tranzacţii, conform surselor citite.

Cei 119.000 de lei reprezintă suma pe care Locic i-a dat-o senatorului Cătălin Voicu atunci când a semnat cu acesta un contract de asistenţă juridică.

Procurorii au mai pus sechestru asigurător şi pe suma de 200.000 de euro, aparţinând omului de afaceri Costel Căşuneanu, acesta depunând deja la DNA un extras al contului în care a depus aceşti bani, la dispozişia DNA. Cei 200.000 de lei reprezintă suma pe care Cătălin Voicu ar fi primit-o de la Căşuneanu, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Anchetatorii anticorupţie le-au adus la cunoştinţă lui Locic şi lui Căşuneanu instituirea acestor măsuri.

În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv în 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie. În această cauză au mai fost arestaţi preventiv, pentru trei zile, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, ei fiind eliberaţi în 13 aprilie, după ce un complet de nouă judecători al instanţei supreme a admis recursul împotriva deciziilor de arestare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici