În Chula Vista, California, dronele au devenit partenerii de încredere ai poliţiştilor

  • În Chula Vista, California a fost pornit proiectul Drone as First Responders
  • Au avut loc 4.100 de zboruri cu dronele de la lansarea proiectului
  • Alte 3 oraşe din Statele Unite au preluat iniţiativa
329 afișări
Imaginea articolului În Chula Vista, California, dronele au devenit partenerii de încredere ai poliţiştilor

În Chula Vista, California, dronele au devenit partenerii de încredere ai poliţiştilor

Suni la poliţie şi te trezeşti cu drona. Asta se întâmplă într-un oraş din Statele Unite cu 270 de mii de locuitori.

Un apel la 911 este tratat diferit în Chula Vista, California. În funcţie de situaţie, poliţiştii aleg să apese pe un buton. Astfel, o dronă pleacă de pe acoperişul secţiei către locul incidentului. Ultimul exemplu: un hoţ care reuşise să scape de ofiţerul care îl urmărea. Drona a reuşit să-l urmărească şi astfel infractorul a ajuns în cătuşe.

Chula Vista este primul oraş din America unde a fost demarat proiectul Drone as First Responders. Au urmat alte 3 în ultimele luni. În cei doi ani au avut loc peste 4.100 de zboruri cu drona.

În alte oraşe unde poliţiştii au drone în dotare, acestea aşteaptă prăfuite în portbagajul maşinii. Există însă şi îngrijorare în rândul populaţiei. "Cu cât progresează tehnologia, cu atât creşte nevoia de protejare a intimităţii. Dronele pot investiga incidente serioase, dar pot genera şi infracţiuni", spune Jay Stanley, analist al unei organizaţii non-profit. E contrazis de unul dintre ofiţerii din Chula Vista.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici