În epoca post-pandemie, HoReCa a început goana după angajaţi

  • Angajatorii din HoReCa întâmpină problemele la recrutare.
  • Nevoia de recrutare este cu atât mai mare cu cât a început sezonul estival.
  • Angajaţii din HoReCa preferă aceleaşi joburi, dar în străinătate.
1372 afișări
Imaginea articolului În epoca post-pandemie, HoReCa a început goana după angajaţi

În epoca post-pandemie, HoReCa a început goana după angajaţi

Restaurantele şi hotelurile au avut un an greu. Cei care au supravieţuit pandemiei, se bucură acum de ridicarea restricţiilor. Dar în încercarea de a recupera sezonul estival, angajaţii din HoReCa se confruntă cu o altă problemă: lipsa angajaţilor.

Ştim că peste un sfert dintre angajaţii din domeniu s-au orientat către alte joburi, iar acum e o mare competiţie pentru angajări între firmele HoReCa de la noi şi din străinătate, care plătesc mai bine. 

„Extrem de greu, ca să nu spun catastrofal. E mai dificil decât era înainte de pandemie. E o problema gravă în ceea ce priveste forţa de muncă. Undeva la 40 % dintre angajaţii din horeca cumva sub o formă sau alta au fost puşi pe liber ca să zic aşa, s-au reorientat către alte industrii sau către alte ţări şi în momentul de faţă e o căutare înfinită de forţă de muncă”, a spus Dragoş Anastasiu, antreprenor.

Răzvan e barman. Pandemia l-a obligat să îşi schimbe jobul. Ar reveni oricând la vechea meserie, dar în străinătate.

„Am lucrat ca barman în România aproximativ patru ani şi când a venit pandemia am fost trimis în şomaj tehnic. M-am gândit să plec în străinătate să lucrez în HoReCa, deoarece salariile sunt mai mari şi pot să pun ceva deoparte”, a spus Răzvan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici