În sectorul 6 se ridică maşinile parcate pe spaţii verzi, trotuare şi în parcările de reşedinţă

În sectorul 6 se ridică, de miercuri, maşinile parcate neregulamentar pe trotuare, spaţii verzi şi în parcările de reşedinţă, atunci când proprietarul este altul decât cel care a închiriat parcarea de reşedinţă, potrivit unei hotărâri a Consiliul Local, de la sfârşitul lunii ianuarie.

338 afișări
Imaginea articolului În sectorul 6 se ridică maşinile parcate pe spaţii verzi, trotuare şi în parcările de reşedinţă

În sectorul 6 se ridică maşinile parcate pe spaţii verzi, trotuare şi în parcările de reşedinţă (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Primăria Sectorului 6 a informat, miercuri, că de pe raza acestui sector vor fi ridicate, pe lângă maşinile parcate neregulamentar pe carosabil, şi cele care sunt parcate pe spaţiile verzi, pe trotuare şi în parcările de reşedinţă, atunci când proprietarul este altul decât cel care a închiriat parcarea de reşedinţă

Reprezentanţii Administraţiei Publice de sector precizează că măsura a fost aprobată de Consiliul local al sectorului 6, printr-o hotărâre luată la sfârşitul lunii ianuarie.

La sfârşitul lunii ianuarie 2009, Primăria sectorului 6 comunica faptul că maşinilor parcate neregulamentar pe teritoriul administrativ al unităţii administrativ-teritoriale, dar care asigură un spaţiu pentru circulaţia pietonilor mai mare de un metru le vor fi blocate roţile, pentru deblocarea acestora proprietarii fiind nevoiţi să plătească o taxă în funcţie de greutatea maşinii.

Tariful pentru operaţiunea de deblocare a roţilor pentru autovehicule cu masa sub 2.500 de kilograme este de 170 de lei, iar pentru cele cu greutatea peste 2.500 de kilograme este 350 de lei.

În cazul în care, pe trotuar, nu este asigurat un spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonilor, autovehiculul va fi ridicat, transportat şi depozitat în locul special amenajat din strada Mânăstirea Văratec numărul 14-16 din sectorul 6.

Măsura ridicării maşinii se aplică şi în cazul în care, deşi parcat întru-un spaţiu public amenajat, autovehiculul staţionează o perioadă mai mare de şapte zile calendaristice, fără a fi mişcat.

Tariful aplicat pentru ridicarea autovehiculelor cu masa sub 2.500 de kilograme este de 200 de lei, pentru cele cu masa între 2.501 şi 3.999 kilograme este de 400 de lei, iar pentru cele cu o greutate de peste 4.000 de kilograme este de 1.200 de lei.

Totodată, proprietarii maşinilor parcate neregulamentar vor plăti pentru transportul autovehiculelor cu masa sub 2.500 de kilograme o taxă de 200 de lei, pentru cele cu o greutate cuprinsă între 2.501 şi 3.999 kilograme o taxă de 400 de lei, iar pentru cele cu masa peste 4.000 de kilograme o taxă de 1.800 de lei.

Tariful pentru depozitarea maşinilor cu masa sub 2.500 de kilograme este de 300 lei, în timp ce pentru cele cu greutate cuprinsă între 2.501 şi 3.999 de kilograme este de 600 de lei, iar pentru cele cu masa peste 4.000 de kilograme este de 2.000 de lei.

Pentru depozitarea unei rulote sau remorci, cu o greutate mai mică de 2.500 de kilograme, se va plăti o taxă de 400 de lei, pentru cele cu masa cuprinsă între 2.501 şi 3.999 de kilograme se va plăti o taxă de 800 de lei, iar pentru cele cu masa peste 4.000 kilograme se va plăti o taxă de 2.000 de lei.

"Tariful de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu momentul depozitării, nefracţionat, iar pentru recuperarea autoturismelor, proprietarii trebuie să apeleze numărul de telefon 021.9546 al Dispeceratului Poliţiei Comunitare sector 6", mai preciza sursa citată.

Primăria sectorului 6 a început din 3 noiembrie 2008 să ridice maşinile şi remorcile parcate în intersecţii, cele care împiedică circulaţia, precum şi autovehiculele care staţionează pe banda unu, pe care circulă mijloacele de transport în comun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici