Incendiu cu pericol de explozie într-o piaţă din Arad, unde a ars o rulotă - FOTO

O rulotă aflată în Piaţa Catedralei din Arad a fost cuprinsă, joi, de un incendiu puternic care s-a extins la un autoturism, la un chioşc de ziare şi la un stand cu produse de artizanat, iar în timpul incendiului a existat pericolul producerii unei explozii, întrucât pe rulotă se afla şi o butelie.

142 afișări
Imaginea articolului Incendiu cu pericol de explozie într-o piaţă din Arad, unde a ars o rulotă - FOTO

Incendiu cu pericol de explozie într-o piaţă din Arad, unde a ars o rulotă (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.00 într-o rulotă aflată în parcarea Pieţei Catedralei din municipiul Arad, iar flăcările s-au extins în jur, afectând un alt autoturism, un chioşc de ziare şi un stand cu produse de artizanat.

La sosirea pompierilor, rulota ardea în întregime, astfel că nu a mai putut fi salvată.

Potrivit pompierilor, a existat pericolul producerii unei explozii, pentru că pe rulotă, în locaşul special din exterior era instalată o butelie cu gaz, care era în funcţiune.

"Intervenţia a fost dificilă şi din cauza pericolului de explozie, pentru că a existat o butelie cu gaz deschisă, care a fost demontată de către subofiţerii noştri în timpul incendiului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Plesca.

Intervenţia pompierilor a durat aproximativ o oră, iar cauzele incendiului sunt în curs de cercetare, la anchetă participând şi poliţiştii arădeni.

Conform martorilor, persoane care vând în piaţă, în rulotă dormea în fiecare noapte un bărbat ce păzea standul cu produse de artizanat. Bărbatul nu se afla în rulotă în momentul în care a izbucnit incendiul, iar când a revenit şi a văzut ce s-a întâmplat i s-a făcut rău, primind îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD.

Proprietarul acestui stand a refuzat să vorbească cu jurnaliştii, fiind agresiv verbal şi încercând să-i îndepărteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici