Incendiu de vegetaţie în Munţii Baiului

Aproximativ 15 hectare de vegetaţie au ars în urma unui incendiu care a izbucnit miercuri pe vârful Baiul din Munţii Baiului, focul fiind lichidat de către salvamontiştii şi pompierii din Buşteni.

42 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie în Munţii Baiului

Incendiu de vegetaţie în Munţii Baiului (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, pompierii şi salvamontiştii au intervenit cu lopeţi şi mături pentru stingerea incendiului, întrucât în zonă nu există sursă de apă, iar la locul respectiv nu pot ajunge autospeciale.

Haiduc a spus că la momentul la care salvamontiştii au ajuns pe munte pe cele aproximativ 15 hectare de teren cuprinse de flăcări mai erau doar câteva focare de incendiu, lucru care i-a determinat pe salvamontişti să presupună că incendiul izbucnise cu câteva ore în urmă şi a fost stins de ploaie.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni crede că focul a fost pus cu intenţie.

El a precizat că este posibil ca focul să reizbucnească în orice moment.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit miercuri în Munţii Baiului, iar flăcările ameninţau să se extindă într-o pădure. Incendiul a fost anunţat de către un cioban care are stâna amplasată aproape de locul în care a izbucnit focul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici