Incendiu la un depozit de cauciucuri de pe Şoseaua Pipera

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, la un depozit de cauciucuri de pe Şoseaua Pipera, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Biroului de informare al ISU Bucureşti, Cătălin Eftene.

207 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un depozit de cauciucuri de pe Şoseaua Pipera

Incendiu la un depozit de cauciucuri de pe Şoseaua Pipera (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Eftene, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a fost anunţat de incendiul de la depozitul de cauciucuri în jurul orei 19.20, la faţa locului fiind trimise 12 autospeciale cu apă şi spumă, trei maşini de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Ulterior, la locul incendiului au mai ajuns şi alte echipaje de pompieri.

Incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, în depozit fiind anvelope noi, a mai spus Cătălin Eftene.

Pompierii au reuşit să localizeze focul şi intervin pentru stingerea incendiului, a precizat şeful Biroului de informare publică al ISU Bucureşti.

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi să stea cu geamurile închise, din cauza mirosului puternic de la cauciucurile arse.

În imediata apropiere a depozitului de cauciucuri se află o clădire în care sunt lubrifianţi, pompierii intervenind pentru a preveni extinderea flăcărilor spre acest imobil.

Potrivit Prefectului Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, rezervele de apă au fost suplimentate, din sectorul 1 fiind trimise mai multe cisterne pentru a alimenta maşinile de intervenţie ale pompierilor.

De asemenea, s-a solicitat sprijinul echipajelor de intervenţie din judeţul Ilfov, în cazul în care focul se extinde, a mai spus Atănăsoaei.

Cauzele incendiului urmează să fie stabilite de o comisie, după stingerea flăcărilor.

Şase pompieri bucureşteni, duşi la spital după ce au fost intoxicaţi cu fum

Şase pompieri de la ISU Bucureşti au fost duşi la Spitalul Elias, după ce au fost intoxicaţi cu fum în timpul intervenţiei, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Ambulanţei Capitalei, Alis Grasu.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), cei şase pompieri au fost transportaţi la Spitalul Elias pentru investigaţii, ei fiind conştienţi.

Alis Grasu a precizat că la locul incendiului sunt şase maşini SMURD şi trei ambulanţe de la SAMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici