INCENDIU pe Autostrada Soarelui: Un autoturism a luat foc pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti. Cauza probabilă a incendiului

Un autoturism a luat foc, luni după-amiază, pe Autostrada Soarelui, şoferul şi pasagerii coborând înainte ca aceasta să fie cuprinsă aproape în totalitate de flăcări. Incendiul a fost stins, iar traficul rutier pe sensul Constanţa-Bucureşti, oprit temporar din cauza incidentului, a fost reluat la ora 18.05.

1827 afișări
Imaginea articolului INCENDIU pe Autostrada Soarelui: Un autoturism a luat foc pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti. Cauza probabilă a incendiului

INCENDIU pe Autostrada Soarelui: Un autoturism a luat foc pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti. Cauza probabilă a incendiului (Imagine: Florin Buliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, pompierii au ajuns la faţa locului în cel mai scurt cu putinţă, dat fiind traficul aglomerat din zonă.

"La ora 17.37 s-a primit apel, iar un echipaj de la Garda Feteşti, cu o autospecială cu apă şi spumă, a ajuns la locul incendiului. S-a ajuns în câteva minute, acesta este timpul în care s-a putut parcurge distanţa respectivă. S-a intervenit şi incendiul a fost stins", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, George Damian.

Pompierii au intervenit după ce un autoturism a luat foc pe A2, luni după-amiază, şoferul şi pasagerii coborând înainte ca acesta să fie cuprins aproape în totalitate de flăcări.

Incidentul s-a produs în apropierea staţiei de taxare din zona Feteşti, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti, în jurul orei 17.30.

"Maşina aştepta la staţia de taxare şi a luat foc. A fost un incendiu violent. Am luat măsura de izolare a locului incendiului, am înlăturat curioşii şi am oprit temporar traficul. Nu există victime, nu avem răniţi", a declarar comisarul şef Carol Vârnă, de la Poliţia Autostrăzi.

Traficul a fost blocat aproximativ o jumătate de oră pe sensul spre Capitală.

UPDATE 18:40 - Incendiul de pe Autostrada Soarelui s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit

Incendiul care a cuprins, luni după-amiază, un autoturism care circula pe Autostrada Soarelui s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică a maşinii, conform primelor ipoteze.

Potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la instalaţia electrică a autoturismului.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier în zona unde a avut loc incidentul a fost reluat şi au fost redeschise toate staţiile de taxare de la Feteşti, însă circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza coloanei de maşini formate în timpul blocajului.

Maşina incendiată a fost ridicată pe o platformă pentru a fi expertizată în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii acestui incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici