Incendiu puternic de pădure la Suceava. Intervenţia pompierilor, dificilă din cauza lipsei apei

Pompierii militari din Vatra Dornei, au intervenit, joi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o exploatare forestieră din zona "Piciorul Zgârciului" din comuna Poiana Stampei, pe o suprafaţă de zece hectare, operaţiunea fiind dificilă din cauza lipsei surselor de apă.

121 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic de pădure la Suceava. Intervenţia pompierilor, dificilă din cauza lipsei apei

Incendiu puternic de pădure la Suceava; intervenţia pompierilor, dificilă din cauza lipsei apei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvât al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Dan Moroşanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că intervenţia în zonă a fost dificilă, în condiţiile în care exploatarea respectivă se află la 10 kilometri de mers pe jos, pompierii fiind ajutaţi să stingă focul şi de către muncitorii de la exploatare.

De asemenea, în zonă nu există sursă de apă, astfel că s-a intervenit cu lopeţi, topoare şi drujbe pentru stingerea focului.

Conform sursei citate, zece hectare de exploatare forestieră au fost afectate de incendiu.

Incendiul, care a afectat patru hectare de plantaţie de puieţi şi şase hectare de exploatare forestieră în comuna suceveană Poiana Stampei, a fost lichidat, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Dan Moroşanu, care a precizat că mai mulţi pompieri vor supraveghea în continuare zona.

Moroşanu a precizat că forţele de intervenţie s-au retras după lichidarea incendiului, dar că şase pompieri militari din Vatra Dornei au rămas să supravegheze zona.

El a arătat că intervenţia a fost dificilă în condiţiile în care în zonă nu se putea ajunge cu autospecialele cu apă şi că pentru stingerea focului au intervenit o grupă de pompieri militari de la Detaşamentul Vatra Dornei şi pompieri din cadrul Grupei operative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, precum şi 60 de silvicultori din Prundul Bârgăului, Colibiţa şi Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud şi alţi 25 de silvicultori din Vatra Dornei, Dorna Candreni şi Iacobeni, alături de cinci pompieri voluntari din Poiana Stampei.

Moroşanu a precizat că incendiul a cuprins două parcele ce aparţin Ocolului Silvic Privat Tihuţa - Colibiţa din Bistriţa Năsăud şi au fost afectate patru hectare de plantaţie de puieţi şi şase hectare de exploatare forestieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici