Incendiu puternic în staţiunea Băile Olăneşti

Un incendiu izbucnit, duminică seară, la Pavilionul Apelor Minerale din staţiunea vâlceană Băile Olăneşti, fiind stins după aproximativ cinci ore, focul distrugând acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi şi parţial imobilul, care este inclus în patrimoniul naţional,

1398 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în staţiunea Băile Olăneşti

Incendiu puternic în staţiunea Băile Olăneşti

Incendiul a fost stins în jurul orei 23.45, iar pompierii mai rămân în zonă pentru supravegherea unor focare care ar putea reizbucni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Octavian Fulger, incendiul a afectat 70 la sută din suprafaţa acoperişului, care este construit din lemn, fapt care a favorizat extinderea rapidă a focului.

"Focul a fost favorizat de structura din lemn a acoperişului, realizat din lemn cu învelitoare din ţiglă, tavan din lemn, care au întreţinut arderea şi a favorizat extinderea focului. S-a intervenit cu şase autospeciale şi trei motopompe ale ISU şi cu câte o autospecială de la combinatul Oltchim şi de la Serviciul Voluntar de Urgenţă Băile Olăneşti. Focul a afectat peste 400 de metri pătraţi de acoperiş. Incendiul s-a manifestat practic la o parte dezafectată a clădirii şi nu era nimeni acolo în momentul izbucnirii focului. Flăcările nu s-au extins la cealaltă parte a clădirii, folosită pentru tratament balnear", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

În interiorul clădirii care a ars parţial sunt bazine din ciment unde până în urmă cu 20 de ani se făceau tratamente cu ape sulfuroase.

Incendiul a izbucnit, duminică seară, la acoperişul Pavilionului băilor din staţiunea Băile Olăneşti, fiind anunţat la 112 în jurul orei 19.00. La un moment dat, flăcările au atins aproximativ zece metri înălţime, iar fumul a acoperit staţiunea.

Clădirea cuprinsă de incendiu este inclusă în patrimoniul naţional şi se află în apropierea centrului staţiunii, lângă parcul oraşului.

Pavilionul apelor minerale este proprietate a SC Olăneşti SA, firmă care se ocupă cu turismul şi tratamentul balnear şi aparţine oamenilor de afaceri Ion şi Maria Tudor.

Apele minerale de la Olăneşti sunt recunoscute în tratamentul bolilor gastro-duodenale, hepatice, renale şi al alergiilor. În anul 2001, 22 de izvoare au fost concesionate pe o perioadă de 20 de ani de SC Olăneştio-Riviera SA, aparţinând soţilor Ion şi Maria Tudor. Cei doi mai deţin baza de tratament şi Hotelul Olăneşti şi suprafeţe importante de teren în zona izvoarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici