Incendiu puternic la o fabrică de mase plastice din apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti

Un incendiu puternic s-a produs, marţi noapte, la o fabrică de mase plastice şi fibră de sticlă din Căteasca (Argeş), la kilometrul 98 al autostrăzii Bucureşti - Piteşti, intervenţia pompierilor fiind dificilă întrucât a existat pericol de explozie din cauza substanţelor inflamabile din unitate.

275 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la o fabrică de mase plastice din apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti

Incendiu puternic la o fabrică de mase plastice din apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Incendiul a izbucnit în jurul orei 03.00, într-o hală a fabricii de mase plastice şi fibră de sticlă din localitatea Căteasca, iar la acel moment în unitate nu se aflau angajaţi.

Pompierii au fost anunţaţi despre incendiu prin dispeceratul 112 de către paznicul societăţii, iar la faţa locului au ajuns cinci autospeciale şi un echipaj de la SMURD.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, focul a fost alimentat de materialele combustibile din interiorul unităţii, răşinoase şi substanţe inflamabile, existând pericol de explozie.

"Este o fabrică de mase plastice care utiliza răşini în procesul de fabricaţie, au ars acoperişul şi pereţii halei pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. Intervenţia pompierilor a fost foarte dificilă, dar focul a fost stins", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Patronul firmei şi primarul localităţii Căteasca, comuna unde este situată fabrica, spun că incendiul a distrus în totalitate unitatea, iar intervenţia pompierilor militari de la ISU Argeş a fost fost foarte dificilă, din cauza fumului şi a pericolului de aprindere şi de explozie.

Agentii Poliţiei Autostrăzi au dirijat traficul rutier pe A 1 pe toată perioada intervenţiei pompierilor militari, care a durat aproximativ trei ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici